4 manieren om op energiekosten te besparen

4 manieren om op energiekosten te besparen
februari 23, 2022 Arnout
kraan keuken

De energieprijzen swingen de pan uit. Besparen op de energiefactuur is de dag van vandaag een win-win situatie. Niet alleen verminder je hierdoor de maandelijkse kosten, maar ook op het gebied van klimaat stoot je minder C02 emissie uit. Maar hoe pak je die hoge energieprijzen nu daadwerkelijk aan? Enkele tips die je energierekening naar beneden halen. Een waterontharder kopen bij Softwatersystems.nl is daar een schoolvoorbeeld van.

Gebruik alleen maar LED verlichting

Ook al werken halogeenlampen of gloeilampen nog feilloos, is het geen slecht idee om die toch te vervangen als je de energiekost drastisch naar beneden wil halen. De aankoopprijs van een LED lamp mag dan weliswaar een stuk hoger liggen. Qua verbruik verdien je dit dubbel en dwars terug. Ter illustratie: een LED lamp is 75 procent goedkoper dan een halogeenlamp en 85 procent energiezuiniger dan een gloeilamp. Bovendien gaat een LED lamp maar liefst 9 keer langer mee dan een klassieke gloeilamp.

Koop apparaten die energiezuinig zijn

Wanneer een huishoudtoestel of een andere apparaat stuk is, schaf je best een energiezuinig apparaat aan. Bekijk het energielabel. Zuinige apparaten mogen bij aankoop misschien iets duurder zijn. Het prijsverschil verdien je heel makkelijk terug dankzij het energieverbruik. Een kleine hint. Droog je kleding in de zomer via een rek in plaats van de hele tijd beroep te doen op een droger.

Minder stookkosten dankzij een waterontharder kopen bij Softwatersystems.nl

Een waterontharder kopen bij Softwatersystems.nl is misschien geen goedkope investering, maar levert wel enkele belangrijke energie voordelen op. Door het ontkalkte water gaan de apparaten een stuk langer mee, maar ook het proces van je cv verwarmingsinstallatie gebeurt veel efficiënter. Dankzij deze manier van werking scheelt zich dit een hele slok op een borrel op verbruik van stookkosten op termijn.

Minder de vaatwasser of wasmachine gebruiken is een goed idee

Als je minder water nodig hebt, slinkt je energierekening aanzienlijk. Zo kan je de energieprijs een stuk verlagen door een energiezuinige douchekop aan te schaffen, maar ook door minder te douchen of de douche tijd drastisch in te korten. Koop bij voorkeur een energiezuinige wasmachine, droger of vaatwasmachine. Enkele tientallen euro’s besparen is ook mogelijk door de vaatwasmachine of wasmachine pas aan te zetten als de apparaten vol zitten. Zo verspil je geen onnodige energie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen