4 tips voor het stijlen van jouw gordijnen! 

4 tips voor het stijlen van jouw gordijnen! 
mei 17, 2021 Arnout

tips voor het stijlen van jouw gordijnen! 

Verduistering voor jouw woon- of slaapkamer kan niet ontbreken. De drie belangrijkste aanschaf redenen van raamdecoratie zijn: verduistering, privacy en ten slotte zeker niet onbelangrijk; de sfeer! Het is een waardevolle aanwinst ter versterking voor jouw interieur. Deze sfeer kan met verschillend soort verduistering bepaald worden. Denk aan rolluiken, jaloezieën en gordijnen. De laatste keuze was vroeger de populairste optie, maar is nog steeds niet weg te denken in de huidige markt voor raamdecoratie. In deze blog geven wij jou 4 tips om jouw gordijnen op een leuke manier te stijlen, zodat het past bij jouw gekozen interieur.  

Stem jouw gordijnen af op de kleur van het licht 

Het type lichtinval kan een beslissende factor geven wat betreft de kleur- en materiaal bepaling van jouw gordijnen of vitrage. Een woning met bijvoorbeeld het ‘noorderlicht’ krijgt een wat killer koele lichtinval binnen. In dit geval is het dan ook goed te kiezen voor een wat warmere kleur gordijn.  

Matchen met de stijl van je woonkamer 

De woonkamer is de belangrijkste kamer als het aankomt op een waardevol besluit voor raamdecoratie. Dit is ten slotte de kamer waar je het meest bent en waar je jouw visite ontvangt. Het is daarom dan ook belangrijk jouw gekozen interieur stijl te laten matchen met de gordijnen. Heb je een landelijk stijl gekozen in je woonkamer? Probeer dan eens voor ringen & roedes te gaan. Match dit vervolgens met simplistische en natuurlijke stoffen. Gebruik je veel donkere kleuren in je woonkamer? Ga juist voor een wat lichtere kleur zoals witte gordijnen.  

Gordijnen in de slaapkamer 

In de slaapkamer is het belangrijk dat je tot rust komt na een drukke dag. Rust is en kalmte is dan ook van belang in deze kamer. Denk aan zachte tinten die bijdragen aan een betere nachtrustActiverende kleuren zoals rood en vel groen dragen niet bij aan kalmte. Vermijd dan ook dit type soort kleuren.  

Patronen in de kinderkamer

Kinderen houden van leuke patronen en vormen. Het is dan ook prima om in de kinderkamer te kiezen voor gordijnen met print en dessin. Kinderkamers zijn van zichzelf al vrij rustig aangezien er weinig meubels in de kamer staan. Dan is het prima om te kiezen voor een rustige kleur in combinatie met een dessin. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen