Voordelen van een laminaatvloer

Voordelen van een laminaatvloer
september 18, 2020 Arnout
Laminaatvloer

Een nieuwe vloer kiezen kan best moeilijk zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten, de ene vloer is geschikt voor de badkamer, de andere vloer is geschikt voor de woonkamer. En dan zijn er ook nog verschillende merken en materialen. Het maakt de keuze er niet makkelijker op. Kiezen voor een laminaatvloer heeft in ieder geval veel voordelen. Benieuwd welke dit zijn? Dat lees je hier.  

Laminaat, wat is dat? 

Een laminaatvloer bestaat uit vier lagen. Je hebt de decorlaag, dat is de laag die je ook daadwerkelijk krijgt te zien. Daaronder ligt de basisplaat, dit is een stabiele, vochtbestendige en sterke plaat. Onder deze plaat ligt een plaat die ervoor zorgt dat de vloer niet doorzakt of krom trekt. Bovenop de decorlaag ligt een transparante laag die een beschermende werking heeft. Deze laag wordt afgewerkt met hars en is slijtbestendig. Er zijn verschillende merken die laminaatvloeren verkopen, kijk bijvoorbeeld eens bij Ambiant laminaat en Meister laminaat 

Plaats laminaat gemakkelijk en snel zelf 

Laminaat kun je gemakkelijk en snel zelf plaatsen. Dit kan door middel van het handige kliksysteem, hiermee klik je de stroken zo in elkaar. Hartstikke gemakkelijk, want je hebt hierbij ook geen gedoe met lijm. Je hoeft niemand in te huren, dus dat scheelt ook nog eens in de portemonnee!  

Laminaat leg je overal in je huis 

Doordat de vloer in allerlei soorten en maten te verkrijgen is, betekent dit dat je hem overal in je huis kunt leggen. Dus ook in de badkamer of in de keuken. Bestel in dat geval een laminaatvloer met een waterbestendige laag. De laminaatvloer zal hiermee extra bescherming bevatten tegen water wat op de vloer terecht komt. De vloer is prima te leggen in combinatie met een ondervloer, zodat het geluid beter wordt gedempt. Daarnaast is de vloer ook nog eens geschikt in combinatie met vloerverwarming. Hiermee heb je thuis nooit meer last van koude voeten. 

Enthousiast geworden? Kies voor een laminaatvloer! 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen