Afval zo goed mogelijk scheiden op jouw werk doe je zo!

Afval zo goed mogelijk scheiden op jouw werk doe je zo!
juni 16, 2022 Arnout

Op een duurzame manier ondernemen is een must voor moderne bedrijven tegenwoordig. Daar hoort het op de juiste manier scheiden van afval ook bij. Hoe doe je dit in een werkomgeving zo goed mogelijk? Waar je op moet letten bij het scheiden van afval lees je in dit artikel!

Zo min mogelijk afval bij het restafval

Veel werknemers twijfelen over in wat voor rolcontainer van Vergelijkjeafval.nl ze afval moeten doen. Daardoor komt er veel rommel onnodig bij het restafval terecht en dat is zonde. Er gaan namelijk op deze manier erg veel recyclebare grondstoffen onnodig verloren. Om hier verandering in te brengen, kan je als bedrijf gekleurde containers wegzetten met bordjes en stickers erbij om duidelijk te maken waar wat in moet. Zo maak je het voor iedereen een stuk gemakkelijker!

Het probleem met de koffiebekertjes

Er worden heel veel koffie bekers weggegooid in de werkomgeving. Ook al zijn de koffie bekers van karton, ze mogen niet bij het oud papier. De binnenkant heeft namelijk een plastic laagje. Wanneer er per dag erg veel koffiebekers worden weggegooid, zou je als bedrijf een aparte afvalbak voor koffiebekers kunnen overwegen. Op deze manier is zowel het karton als polyethyleen van de beker tot nieuwe grondstof te verwerken.

Gft-afval apart scheiden

Er zijn heel wat bedrijven die geen apart gft-afvalbak hebben. Hierdoor komt er voeding bij het restafval en wordt het verbrand. Dit is niet nodig en zonde. Compost en biogassen die uit gft-afval voortkomen zijn namelijk goed te scheiden. Het is dus zeker een goed idee om gft-afval apart te scheiden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen