Een nieuwe tuinschutting: dit zijn je opties!

Een nieuwe tuinschutting: dit zijn je opties!
november 10, 2020 Arnout
tuinschutting

Vrijwel iedere achtertuin beschikt over een schutting. De voornaamste functie van een schutting is het bieden van privacy. Mensen kunnen door een schutting niet zomaar in je tuin kijken of in je tuin komen. Wanneer je een nieuwe tuinschutting wilt, heb je verschillende opties. Welke dit zoal zijn, hebben we beschreven in dit artikel om jou te helpen bij je keuze! 

Een gemetselde stenen muur

De eerste optie die je hebt is een gemetselde stenen muur. Je privacy is bij deze optie optimaal. Het is echter misschien zelfs iets teveel van het goede. Een stenen muur kan namelijk het gevoel geven alsof je in je tuin zit opgesloten, afgezonderd van de buitenwereld. Een praatje maken met je buren zit er niet in als er een grote muur tussen staat. Daarnaast heeft een stenen muur een kille saaie uitstraling. Gelukkig zijn er nog diverse alternatieven om voor te kiezen. 

Houten planken

Een tweede optie is een schutting van houten planken. Het voordeel van deze optie is dat er verschillende mogelijkheden zijn met planken. Zo kun je kiezen voor een schutting waarbij er wat ruimte tussen de planken zit, zodat je toch nog wat van de buitenwereld ziet. Ook kun je kiezen voor een mooi patroon voor een wat vrolijkere uitstraling.

Planten

De derde optie is een schutting van planten. Dit is de meest natuurlijke optie. Hierdoor past deze optie het beste bij een tuin, vinden wij. Een tuin is immers niks zonder planten! Voor een schutting van planten kun je het beste kiezen voor een plant die geen blad verliest, bijvoorbeeld een beukplant. Zo behoudt je namelijk het hele jaar door een dichte schutting. Bekijk de tips op Beukplanten.nl wanneer je geïnteresseerd bent in deze optie. 

Een metalen hekwerk

Tot slot kun je kiezen voor een metalen hekwerk. Vaak zijn metalen hekken erg open. Voor wat meer privacy kun je dus kiezen voor een combinatie met de bovenstaande optie. Je kunt namelijk klimop tegen je hekwerk aan laten groeien! Klimop groeit namelijk razendsnel en kan op termijn een hek volledig bedekken. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen