Geld lenen? 5 onmisbare tips!

Geld lenen? 5 onmisbare tips!
augustus 21, 2019 Arnout
Geld lenen

Overweeg jij om een lening af te sluiten? Geld lenen hoeft minder duur te zijn als je let op de lening die je afsluit. Met deze 5 tips leen jij verantwoord!

1. Overweeg of het afsluiten nodig is
De eerste tip bij het lenen van geld is om jezelf af te vragen heb ik deze lening echt nodig? Sluit geen lening af voor een nieuwe televisie of vaatwasser. Als de aankoop niet noodzakelijk is, loont het beter om er voor te sparen. Geld lenen, kost immers nog wel altijd geld.

2. Kies niet voor een lening en spaargeld
Sluit geen lening af als je nog spaargeld hebt. Je betaalt namelijk meer dan de rente die je krijgt op je spaarrekening. Een uitzondering is als je spaargeld (op termijn) niet toereikend is. Bijvoorbeeld bij het kopen van een huis.

3. Kies niet voor rood staan of bestellen op afbetaling

Je bent uiteindelijk een stuk duurder uit door rood te staan. Ook bestellen op afbetaling of met een credit card zijn geen goede opties. Je betaalt hier soms wel 11% meer mee dan met een goedkopere lening.

Hou ook rekening met de looptijd van lening niet langer is dan de gebruiksduur van het product. Als je bijvoorbeeld 4 jaar een motor wilt gebruiken, sluit dan een lening af die niet langer is dan die periode.

4. Pas op voor te aantrekkelijke leningen
Leningen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat vaak ook! Vaak gaat het hier om een tijdelijke aanbieding. Informeer of de lage rente permanent is of wordt verhoogd na de actie. Als extra stok achter de deur kun je controleren of voor de aanbieder wordt gewaarschuwd bij de Autoriteit Financiële Markten. Wees er ook alert op extra aangeboden verzekeringen bij de leningen. Vaak heb je deze verzekeringen niet nodig.

5. Vergelijk leningen
Dit alles is een hoop om rekening mee te houden. Via Overstappen.nl kun je eenvoudig leningen vergelijken. Met de vergelijkings tool geef je aan waar je voor wilt lenen, hoeveel je wilt lenen en wat je geboortedatum is. Vervolgens krijg je een selectie van aanbieders krijgt te zien. Hier kun je filteren op wat voor jouw belangrijk is. Zo vindt jij de lening die het beste bij jou past! Kijk voor meer informatie naar Geld lenen bij Overstappen.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen