Gietvloer: van toepassing tot onderhoud

Gietvloer: van toepassing tot onderhoud
februari 25, 2020 Arnout
gietvloer

De gietvloer heeft een goede kosten-batenverhouding voor uw werk. Ken de eigenschappen ervan en weet hoe het toe te passen.

Beroemd in oude gebouwen, is de gietvloer weer in opkomst. Het licht gekleurd effect, als gevolg van het verschil in pigmentconcentratie in de massa, brengt veelzijdigheid in het milieu. Wilt u meer weten over dit type coating? In dit artikel laten we zien hoe gietvloer aanbrengen en hoe ze worden onderhouden.

Wat is een gietvloer

Gietvloer is een techniek die gemaakt is van het mengsel van cement, zand en water en die een mortel vormt die in bijna alle omgevingen van een huis kan worden gebruikt. Het gebruik wordt niet alleen aanbevolen in de kamers, die erg koud kunnen worden, en in de badkamers, waar het materiaal glad kan worden. Bovendien kan voortdurend contact met vloeistoffen zoals shampoos, zepen en andere producten het beschadigen.

Het is mogelijk om de gietvloer over tegels, maar ook op de wanden, op de vloer aan te brengen, de aanrechtbladen en diverse andere elementen van het huis. Bij de keuze van dit type vloer hoeft u de eerste niet te verwijderen, aangezien het mogelijk is om de gietvloer over houten vloer of op andere materialen aan te brengen.

Hoe de gietvloer aan te brengen

– De eerste maatregel is het reinigen van de ondervloer en/of de muur, het verwijderen van vet, chemicaliën en stof.
– De mortel moet met een gemiddelde dikte van 3 cm op de ondervloer worden aangebracht om de hechting te verhogen.
– Om de coating te “branden”, gooit u het cementpoeder over de nog zachte en vochtige mortel.
Zodra dit is gedaan, moet het oppervlak worden gladgestreken met een stalen spatel, op zoek naar zo veel mogelijk nivellering.
– De aanbeveling is dat de dikte van de afwerking niet meer dan 2 tot 3 cm mag bedragen.
– Het droogproces moet nat zijn. Het is noodzakelijk om een schot te voorzien voor het optreden van zonnestralen en winden gedurende de eerste 72 uur na de lancering.
– Gedurende nog eens vier dagen moet het oppervlak om de 8 uur worden bevochtigd.
– Na het drogen is het verbrande cement klaar, met een zeer glad en vlak uiterlijk.

Kleur toevoegen aan de gietvloer

We kunnen additieven, zoals kleurstoffen, mengen die de gietvloer over tegels of muren verven om het de kleur te geven die u wilt! Volg dit gewoon stap voor stap:

Het cement moet wit zijn en je moet het marmerpoeder met de gekozen kleur in de mortel toevoegen. Dit mengsel wordt gebruikt om de vloer te verbranden. Goed mengen tot de gewenste kleur.

Verspreid het mengsel om de vloer te verbranden op het nog vochtige oppervlak, waarbij u het poeder gelijkmatig met uw handen besproeit. Het mengsel wordt na enkele minuten aanbrengen donker. Wanneer het water wordt geabsorbeerd, maakt u het glad met de stalen spatel of een spons in cirkelvormige bewegingen, altijd in dezelfde richting.

Dat is het! Nu is de vloer gekleurd en met een nog mooiere afwerking.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen