Goede ventilatie is essentieel

Goede ventilatie is essentieel
december 21, 2020 Arnout
ventilatiesysteem

Het hebben van een kwalitatief goede ventilatie in een woning is van groot belang. Een goede ventilatie zorgt namelijk voor een schoon en gezond klimaat in huis. De zuivere lucht draagt bij aan een goede gezondheid. Andersom werkt dit ook zo. Het ontbreken van een goede ventilatie in huis kan voor diverse lichamelijke klachten zorgen. Je kunt de investering in een goede ventilatie daarmee zien als een indirecte investering in je eigen gezondheid.

Verschillende soorten ventilatie

Ventilatie is een heel breed begrip. Er zijn namelijk tal van verschillende systemen ontwikkeld voor de optimalisering van de luchtkwaliteit in een woning. In welk ventilatiesysteem jij het beste kunt investeren, hangt geheel af van jouw persoonlijke situatie. Zo is bijvoorbeeld een decentraal systeem geschikt voor kleinere woonruimten zoals appartementen. Hierbij wordt er een systeem in de buitenmuur bevestigd welke zorgt voor een snelle ventilering van de betreffende ruimte. Dit in tegenstelling tot een centrale ventilatie waarbij gebruik gemaakt wordt van een luchtverdelingssysteem. Het centrale systeem zie je veelal terug bij grotere woningen. Het aanbod is breed en daarmee is er voor ieder type woning een geschikte ventilatie verkrijgbaar.

Wat houdt warmteterugwinning in?

Je woning ventileren kan dus op verschillende manieren. Wanneer je graag op een duurzame manier ventileert, is de WTW ventilatie iets voor jou. Bij dit systeem is er sprake van warmteterugwinning. Bij ventilatie met warmteterugwinning wordt er evenveel verse lucht aangevoerd als vuile lucht afgevoerd. Er is bij dit systeem dus sprake van een échte balans tussen de aanvoer en afvoer van de lucht. Door de goede balans tussen afvoer en aanvoer is deze manier van ventileren als zeer energiezuinig te betitelen. Er gaat namelijk maar weinig energie verloren bij dit systeem. Deze vorm van ventilatie is dan ook dé uitkomst voor eenieder die duurzaam wil ventileren.

Alle voordelen op een rijtje

Ventilatie waarbij gebruik wordt gemaakt van warmteterugwinning is populair. Deze populariteit is goed te verklaren omdat deze manier van ventileren veel voordelen kent. Bij ventilatie met warmteterugwinning wordt de woning continu van schone lucht voorzien. Deze schone lucht draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Bij dit specifieke systeem staan balans en duurzaamheid centraal. De hoeveelheid aangevoerde en afgevoerde lucht is namelijk gelijk. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks energie verloren gaat, wat resulteert in lage kosten. We kunnen dus stellen dat een WTW systeem duurzaam, goedkoop én gezond is. Wil jij jouw woning ook graag op een duurzame manier voorzien van schone lucht? Kies dan voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en ervaar de voordelen zelf.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen