Je huis verkopen zonder hulp van makelaars

Je huis verkopen zonder hulp van makelaars
november 13, 2020 Arnout

Ben je van plan jouw eigen woning te verkopen en wil je in de kosten kunnen besparen? Wellicht is het zelf verkopen van jouw huis dan iets voor jou. Velen zijn jou al voorgegaan door het verkoopproces zelf te doorlopen, zonder de hulp van een makelaar. Natuurlijk zal je eerst moeten weten hoe je dit moet aanpakken voordat je hieraan kan beginnen. Den Haagse Belegger helpt particulieren hun huis zelf te verkopen, door een stappenplan beschikbaar te stellen. Met dit stappenplan krijg je meteen een overzicht van hoe het proces eruit komt te zien en wat er van jouw zijde uit allemaal verwacht wordt, om uiteindelijk de geschikte kopers voor jouw woning te vinden. Het volgen van zo’n handig stappenplan maakt dat je niets vergeet en niet met vraagtekens zit.

Waar beginnen wij?

Voordat je de woning te koop kan stellen moet je eerst weten wat je voor de woning kan vragen. Is jouw woning € 300.000 waard dan is het niet mogelijk om hier € 1.000.000 voor te vragen. Dat is niet logisch, maar ook niet verantwoord. Je zal namelijk erg lang met de woning zitten, omdat niemand meer dan drie keer zoveel wil betalen als de woning het niet waard is. Omdat jij nu niet met een makelaar werkt, is het de bedoeling dat jij zelf op onderzoek uitgaat. Je moet de vraagprijs van de woning kunnen betalen door bepaalde factoren in acht te nemen. Zo moet je denken aan de staat van jouw woning, de grond en de locatie van de woning. Zo weet je tenminste dat je een volledig plaatje kan schetsen op jouw verkoopprofiel.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn woning een goede uitstraling heeft?

De Haagse Belegger leert dat je bij de de verkoop van jouw woning moet denken aan het verbeteren van de staat van jouw woning. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de nodige reparaties moet (laten) uitvoeren. Ook is het van groot belang een schone woning te presenteren. Voordat je de foto’s maakt, die je online zal plaatsen, is het belangrijk deze zaken te hebben nagelopen.

Hoe snel kan de woning worden verkocht?

Wil jij jouw woning zelf verkopen dan betekent dit niet meteen dat de verkoop langer zal duren. Het is namelijk zo dat als je echt aandacht schenkt aan details en het stappenplan, jij de woning snel genoeg verkocht kan krijgen. Zeker in grotere steden waar men altijd op zoek is naar huisvesting, zul je merken dat dit geen probleem hoeft te zijn. Dit hangt wel af van jouw aanpak.
Den Haagse Belegger legt ook uit welke voordelen het zelf verkopen van een woning met zich meebrengt, maar ook wat het inschakelen van een makelaar kan betekenen. De keuze is natuurlijk één die jij moet maken. Door alle informatie door te nemen die Den Haagse Belegger beschikbaar stelt, kan je een gepaste keuze maken voor jouw situatie. Voor meer informatie over het verkopen van je woning en wat Den Haagse Belegger daarbij voor jou kan betekenen, bezoek www.dehaagschebelegger.nl.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen