Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?

Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?
juni 28, 2020 Arnout
kozijn

Net zoals alles in en rondom uw huis hebben ook kunststof kozijnen eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. Gelukkig hoeven kunststof kozijnen veel minder vaak schoongemaakt en onderhouden worden vergeleken met houten kozijnen. Wij raden dan ook aan uw kunststof kozijnen 2 a 3 keer per jaar schoon te maken en te onderhouden.

Waarom is het schoonmaken belangrijk?

Het schoonmaken van uw kunststof kozijnen is erg belangrijk omdat het vuil dat op uw kozijnen terecht komt erg veel schade kan aanbrengen op uw kozijnen. Dit zal ten koste gaan van de kwaliteit en van de levensduur van de kozijnen. Door minimaal 2 keer per jaar de kozijnen goed schoon te maken zorgt u ervoor dat u langer kunt genieten van uw kozijnen.

Het schoonmaken van een kunststof kozijn

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is gelukkig niet lastig. Echter doet u er wel goed aan om te weten hoe het moet, zodat u grote schade voorkomt. Het meest belangrijke om te weten bij het schoonmaken van kunststof kozijnen is dat u geen gebruik moet maken van agressieve en of chemische schoonmaakmiddelen. Gebruik dus nooit chloor, ammoniak of spiritus. Waarom? Kunststof is namelijk gemaakt van PVC. PVC is op zichzelf erg sterk, maar is erg gevoelig voor deze agressieve middelen.

Wat u NIET moet doen

Wellicht is het ook handig om stil te staan bij wat u vooral niet moet doen bij het schoonmaken van kunststof kozijnen. Zoals al eerder aan gegeven is het niet verstandig om gebruik te maken van chloor, spiritus of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Ook raden wij aan geen gebruik te maken van een schuurspons.

Het is ook verstandig om uw kunststof kozijnen niet te verven en ook uw kozijn nooit droog te reinigen. Dit vergroot namelijk de kans op krassen op uw kozijn.

Stappenplan voor het schoonmaken van kunststof kozijnen

Benieuwd naar hoe u stap voor stap uw kunststof kozijn kan schoonmaken? Lees dan hier verder!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen