Hoe schilder je de binnenkant van je woning?

Hoe schilder je de binnenkant van je woning?
januari 6, 2022 Arnout

Als de huidige verflaag vies is geworden of begint af te bladderen is het wellicht tijd voor een nieuwe laag. Je kunt hiervoor een schilder inschakelen of je kunt het zelf doen. Het zelf schilderen van je huis kan je een hoop kosten besparen. Maar waar moet je op letten bij het schilderen van je huis? En wat heb je allemaal nodig?

Wat heb je nodig?

  • Afplaktape – Het is handig om voor kwaliteit afplaktape te kiezen, zo voorkom je dat het verf toch nog onder de tape terecht komt of dat je de verflaag, er bij het aftrekken van de tape, aftrekt.
  • Afdekfolie – Zorg dat alle meubels in de ruimte zijn afgedekt zodat hier geen verf op kan komen.
  • Kwasten en muurverfrollers – Zorg voor kleine, middelgrote en grote kwasten, zo weet je zeker dat je niet tekort komt.
  • Verf – Let hierbij goed op dat je de goede verf koopt die toepasbaar is in de ruimte waar je gaat verven.
  • Karton – Op karton kun je alle verfbenodigdheden leggen zodat je vloer niet vies wordt.
  • Ammonia – Met een oplossing van ammoniak en water kun je de vloer vetvrij maken.

Voorbereiden voor het schilderen

Kijk voordat je gaat schilderen het huidige schilderwerk op beschadigingen. Om te voorkomen dat er stof in het schilderwerk gaat zitten moet je de ruimte vet- en stofvrij maken. Met ammonia, een oplossing van ammoniak en water, zorg je ervoor dat de vloer vetvrij is. Zorg dat je vrije bewegingsruimte hebt voor het schilderen, maak de kamer zo leeg mogelijk en verplaats waar nodig meubels etc. die in de weg staan. Dek de overige meubels af met afdekfolie zodat hier geen verf op kan komen.

Voordat je een emmer of blik open maakt zul je de randen goed schoon moeten maken, zo voorkom je dat er viezigheid in valt. Let er ook op dat er geen oneffenheden op de muren zitten voor het schilderen maar dat de wanden mooi vlak zijn.

Waar moet je op letten?

Doordat verf op sommige ondergronden kan worden opgezogen, is het voor bepaalde, zeker voor nieuwe, ondergronden noodzakelijk eerst een primer aan te brengen.

Acrylverf wordt het meest gekozen voor het meeste binnen schilderwerk. Acrylverf is op waterbasis en zorgt daarom voor minder schadelijke stoffen. Acrylverf droogt daarnaast snel, kleurvast en geurarm. Voor vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders kun je het beste alkydverf kiezen.

Voor kozijnen en deuren kun je het beste gebruik maken van dampwerende verf. Dit voorkomt dat er vocht vanuit buiten in het hout kan komen en zo voorkom je schimmels en andere schade.

Afplaktape kun je het beste verwijderen als de verf nog nat is, zo voorkom je dat je de verflaag meetrekt als de verflaag al is opgedroogd. Daarnaast is de tape moeilijker te verwijderen als je het langer laat zitten.

Huis schilderen binnen kosten

Als je het schilderwerk liever laat uitbesteden kun je hiervoor een schilder inschakelen. Het inschakelen van een schilder is duurder maar heeft zo wel zijn voordelen, zo ben je onder andere verzekerd op kwaliteit en bespaard het je veel tijd. Het uurtarief van een schilder ligt gemiddeld rond de € 40. De kosten voor het schilderen van je huis hangen verder onder andere af van wat en hoeveel er geschilderd moet worden. Meer weten over huis schilderen binnen kosten? Neem dan contact op met een gespecialiseerde schilder.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen