Huis verkopen via een makelaar? Dit zijn de 3 grote voordelen!

Huis verkopen via een makelaar? Dit zijn de 3 grote voordelen!
juni 17, 2019 Arnout
makelaar inschakelen

Huis verkopen via een makelaar? Dit zijn de 3 grote voordelen!

Moet ik mijn huis verkopen via een makelaar? Door de grote vraag en het beperkte aanbod zit de huizenmarkt sinds 2014 in een stijgende lijn. Volgens experts zal de huizenmarkt in 2019 weer met ruim 7% stijgen ten opzichte van 2018. Voor huizenverkopers is het een aantrekkelijke tijd om actie te ondernemen. Maar wat is eigenlijk de beste manier?

Er zijn verschillende manieren om je huis te verkopen. Je kunt je huis zelf verkopen, zonder makelaar. Dit kost over het algemeen veel tijd omdat je alle zaken rondom de verkoop zelf moet regelen. Denk hierbij aan bezichtigingen inplannen, contact met de potentiele kopers beheren en onderhandelingen voeren. Daarnaast mis je de expertise die een makelaar wel in huis heeft.

Een verkoopmakelaar is gespecialiseerd in het verkopen van huizen. Door het inschakelen van een verkoopmakelaar zorg je voor een vertrouwde koopomgeving bij potentiele kopers. Door de verkoop uit handen te geven aan een gespecialiseerde partij bied je naast expertise dus ook vertrouwen. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen:

1. Een verkoopmakelaar heeft een netwerk.

Waar je zonder verkoopmakelaar veel tijd moet besteden aan het adverteren van je huis, heeft een verkoopmakelaar al een aanzienlijk netwerk aan geïnteresseerde klanten.

2. Een verkoopmakelaar adviseert.

Een verkoopmakelaar kan je ten alle tijden adviseren over alles wat met de verkoop van je huis te maken heeft. Denk hierbij aan het helpen met het bepalen van de vraagprijs.

3. Een verkoopmakelaar leidt het gehele proces van begin tot verkoop.

Een verkoopmakelaar verzorgt de bezichtigingen, onderhandelt en stelt een koopcontract op. Hij neemt al je werk uit handen en onthouden je de zorgen.

Je kan ook een internetmakelaar inschakelen. Een internetmakelaar is over het algemeen goedkoper dan een normale makelaar. Bij het inschakelen van een internetmakelaar worden zaken als bezichtigingen en advertenties van de woning niet uit handen genomen. De internetmakelaar springt in bij het complexere gedeelte van de verkoop. De vraagprijs wordt bepaald en de koopovereenkomst wordt opgesteld.

Het inschakelen van een makelaar is dus zeker aan te raden wanneer je geen zorgen wil hebben met betrekking tot de verkoop van je huis. Wil je er zeker van zijn dat geen detail over het hoofd wordt gezien? Dan is een verkoopmakelaar geschikt voor jou.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen