In 4 stappen je slaapkamer inrichten

In 4 stappen je slaapkamer inrichten
februari 15, 2023 Arnout

Ga je verhuizen of wil je gewoon je slaapkamer een complete make-over geven? Dan kan het lastig zijn om te weten waar je begint en hoe je dit het beste aanpakt. Wil je even helemaal vanaf nul beginnen, dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden om je slaapkamer in te richten. Wij geven je hier wat advies bij.

Muren verven: welke kleur kies je?

Als je je muren gaat verven, dan is dit de eerste stap. Bedenk goed welke kleuren je graag in je slaapkamer terug wilt zien komen. Je kunt gaan voor alleen maar witte muren, de volledige kamer in één kleur of deels wit en deels kleur. Een volledige witte kamer kan soms wat steriel en saai overkomen, maar je moet ook niet gaan voor felle kleuren. Een zacht kleurenpalet is beter voor je nachtrust, dus houd dit in je achterhoofd als je een opvallende tint wilt kiezen. Deze kun je dan het beste alleen gebruiken op de muur aan het hoofdeinde van je bed, zodat het je rust niet kan verstoren.

Kies een comfortabel bed

Het allerbelangrijkste meubel in je slaapkamer, is natuurlijk het bed. Een bed is misschien wel het belangrijkste meubelstuk in je huis, omdat je nachtrust ontzettend belangrijk is voor je humeur en gezondheid. Daarom moet je bed zeker comfortabel zijn. Een boxspring is dan een hele goede keuze. Je kunt een basic boxspring al voor een goede prijs halen bij Boxspring.nl. Boxsprings ondersteunen je lichaam optimaal tijdens het slapen, door de goede vering in het onderstel en het matras. Je zult merken dat je nachtrust echt verbeterd als je op een boxspring bed slaapt.

 

Kies voor rustgevende kleuren in je interieur

Niet alleen voor de muren, maar ook voor meubels en accessoires is het belangrijk om een rustig, zacht kleurenpalet te kiezen. Je slaapkamer moet een oase van rust zijn, anders kom je niet aan de goede nachtrust die je nodig hebt. Het beste kun je hele felle kleuren vermijden in de slaapkamer. Er zijn verschillende Do’s en Don’ts voor kleuren in de slaapkamer. We geven je een paar voorbeelden:

 

  • Do: Blauw heeft een kalmerend effect op je gemoedstoestand, het is ook uit onderzoek gebleken dat blauw de kans op nachtmerries verkleind
  • Don’t: Bruin, grijs of paars zijn kleuren die het minst slaapverwekkend zijn. Deze kleuren zullen je dus wakker houden
  • Don’t: Rood straalt energie en temperament uit, wat je niet wilt voelen voor je gaat slapen. Daarnaast maakt rood je hongerig naar snacks!
  • Do: Geel en groen zijn kleuren die je wel kunt gebruiken, want geel stimuleert het zenuwstelsel en groen is rustgevend.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen