Optimale training met een weerstandsband

Optimale training met een weerstandsband
september 15, 2020 Arnout
weerstandsband

Ben jij op zoek naar een oefenmateriaal waarmee je kracht-oefeningen kunt doen? Wil je een variatie op je normale work-out? Dan is de elastische latex weerstandsband wat voor jou! Met deze fitness banden sport je jezelf weer helemaal in shape. Een groot voordeel van het elastiek is dat je er thuis mee kunt trainen en hem mee kunt nemen naar de sportschool. Geen sportschool smoesjes meer, want trainen met een professioneel weerstandsband kan op elk moment van de dag.

Voordeel van trainen met een weerstandsband

Het grote voordeel van een weerstandsband is dat het je je gewrichten nauwelijks belast terwijl het wel heel veel kracht van je spieren vraagt. Daarom worden deze fitness banden vaak gebruikt bij revalidatietraining door fysiotherapeuten. De kleur van de weerstandsband geeft het weerstandsniveau aan. De weerstandsband is zeer compact, is gegarandeerd effectief en onder meer te gebruiken bij Pilates, yoga, rek- en strekoefeningen en voor krachttraining. Een fitness band workout is de beste workout die je kunt wensen, omdat het effectief werkt voor alle spieren.

Het nut van de weerstandsband is ondertussen al lang bewezen. Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen van het aanschaffen van een weerstandsband. Zo is de band prima draagbaar en neem je de fitnessband heel simpel in je tas overal mee naar toe. Zo kun je overal met de fitness band sporten. Nog een groot voordeel is de betaalbaarheid, want de weerstandsband is niet duur en dus ook gemakkelijk te vervangen. Vergelijk de band maar eens met halterstangen of dumbells, deze zijn toch aanzienlijk een stuk duurder. Grootste voordeel is echter de effectieve wijze waarmee je werkt aan meer spieren en spierkracht. Met andere woorden; de weerstandsband is perfect als jij snel meer spieren, een betere balans en een betere coördinatie wilt krijgen.

Welke weerstandsband past bij mij?

Een weerstandsband heb je in verschillende uitvoeringen en weerstandsniveaus. Je hebt keuze uit fitness tubes, mini bands, powerbands en fitness banden. Je kunt talloze oefeningen doen waardoor de training nooit saai wordt. Voorkom overbelasting door te beginnen met een lichte weerstandsband en schakel dan langzaam over naar steeds een zwaardere weerstandsband.

Weerstandsbanden werken vooral goed voor mensen die lijden aan been- en rugletsels en hulp nodig hebben bij het herstel van gescheurde knieband, knievervanging, patella en manneniscus rehbuikspierilitatie. Ze zijn ook perfect voor gebruik door vrouwen tijdens de zwangerschap en na de geboorte om hun lichaam in vorm te houden. Het is enorm veelzijdig en effectief voor wie dan ook!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen