Tips voor het samenstellen van een trouwkaarten set

Tips voor het samenstellen van een trouwkaarten set
mei 17, 2023 Arnout

De voorbereidingen voor je bruiloft zijn in volle gang. Een belangrijk onderdeel van de planning is het ontwerpen van een trouwkaarten set. Deze set bestaat uit de uitnodigingen voor de ceremonie, de receptie, het diner en eventueel een avondfeest. De uitnodigingen die je verstuurt, geven een eerste indruk van hoe jouw bruiloft eruit gaat zien. Het is dan ook belangrijk om een set te ontwerpen die bij jullie als koppel past en die in lijn is met de stijl van jullie bruiloft. In deze blog geven we je tips voor het samenstellen van een trouwkaarten set die perfect bij jullie past.

1. Bepaal de stijl van jullie bruiloft

Voordat je begint met het uitkiezen van een ontwerp voor jullie trouwkaarten set, is het belangrijk om de stijl van jullie bruiloft te bepalen. Is het een klassieke bruiloft of gaan jullie juist voor een bohemian thema? Pas je kaarten daar op aan. Een tip is om het kleurenpallet van jullie bruiloft te gebruiken in de kaarten. Zo creëer je eenheid in de stijl van jullie bruiloft.

2. Kies een ontwerp dat bij jullie past

De trouwkaarten set is het eerste wat jullie gasten te zien krijgen van jullie bruiloft. Kies daarom een ontwerp dat bij jullie past. Zijn jullie bijvoorbeeld echte reizigers? Kies dan een ontwerp met een wereldkaart erop. Het is ook leuk om jullie persoonlijke interesses te verwerken in het ontwerp van de trouwkaarten set.

3. Maak gebruik van verschillende formaten

Het is leuk om te variëren in formaten van de kaarten. Kies bijvoorbeeld voor een vierkante uitnodiging voor de ceremonie en een rechthoekige uitnodiging voor het diner. Op deze manier kun je de kaarten makkelijk van elkaar onderscheiden. Vergeet ook niet om eventuele extra informatie als een dresscode of routebeschrijving bij te voegen.

4. Vergeet de enveloppen niet

Bij een trouwkaarten set horen natuurlijk ook enveloppen. Kies enveloppen die passen bij de stijl van jullie kaarten. Het is ook belangrijk dat de enveloppen goed aansluiten op de grootte van jullie kaarten. Niets is vervelender dan een kaart die niet in de envelop past. Vergeet ook niet om de adresgegevens van jullie gasten toe te voegen op de enveloppen.

5. Verstuur de kaarten op tijd

Als jullie trouwen in een populaire periode, bijvoorbeeld in de zomer, is het belangrijk om de kaarten op tijd te versturen. Het is gebruikelijk om de kaarten zo’n 8 tot 12 weken van tevoren te versturen. Op deze manier hebben jullie gasten genoeg tijd om de kaart te ontvangen en om eventueel vrij te vragen of een oppas te regelen.

De perfecte start van jullie bruiloft

Jullie trouwkaarten set is een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Het is het eerste wat jullie gasten te zien krijgen van jullie grote dag. Het is daarom belangrijk om een set te ontwerpen die perfect bij jullie past en die in lijn is met de stijl van jullie bruiloft. Bepaal daarom eerst de stijl van jullie bruiloft en kies een ontwerp dat bij jullie past. Maak gebruik van verschillende formaten voor de kaarten en vergeet de enveloppen niet. Verstuur de kaarten op tijd en jullie zijn klaar om jullie gasten een onvergetelijke bruiloft te bezorgen!

Kijk voor meer op: Stijlvolle Trouwkaarten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen