Sneller en makkelijker het huis schoonmaken

Sneller en makkelijker het huis schoonmaken
mei 1, 2019 Arnout
Huis schoonmaken gemakkelijker maken

Sneller en makkelijker het huis schoonmaken

Je huis schoonmaken, iets wat de meeste mensen niet graag doen. Het kan namelijk erg veel tijd in beslag nemen, zeker als je het alleen moet doen. Gelukkig zijn er een aantal zaken waardoor je je huis wat sneller en makkelijker schoon kan maken, wij gaan er een aantal behandelen.

Maak het leuker

Je kan de situatie ook wat leuker maken door wat muziek op te zetten, je zal merken dat de tijd sneller gaat als je met je favoriete nummers aan het meezingen bent. Als je tijdens de schoonmaak door je hele huis gaat dan kan je gewoon wat muziek aanzetten op je telefoon en die in je zak stoppen of constant ergens weg leggen, misschien heb je zelfs een een bluetooth speaker die je over mee kan nemen.

Probeer slim te zijn

Probeer zo efficiënt mogelijk je huis schoon te maken en laat andere zaken voor je werken. Zo kan je bijvoorbeeld terwijl je in de badkamer bezig bent het vuil in de toilet laten losweken, het sopje dat je voor de rest van de badkamer hebt gebruikt kun je later gebruiken voor de rest van de toilet. Ook kan je tijdens de schoonmaak gelijk je hele huis laten doorluchten.

Maak een plan van aanpak

De meeste mensen maken wekelijks hun huis schoon, door het maken van een plan van aanpak zal je merken dat het sneller gaat. Probeer de vervelendste taken als eerste te doen zodat die achter de rug zijn, op deze manier zal het schoonmaken steeds minder vervelend worden.

Sneller stofzuigen

Te veel stof is niet goed voor je longen, wekelijks stofzuigen of dweilen is dan ook heel belangrijk. De reden waarom stofzuigen vaak lang duurt is dat mensen meerdere keren over dezelfde plek gaan, door het kopen van een krachtige stuifzuiger hoef je in principe maar één keer over een plek te gaan. Vaak heb je ook te maken met grote meubels waar je onder of achter moet stofzuigen, deze plekken zijn vaak lastig te bereiken. Door het kopen van meubels op wielen zijn deze in principe heel makkelijk te verrijden zodat je er beter bij kan. Je kan ook gebruik maken van speciale meubelwielen die je onder meubels zoals kasten kan plaatsen.

Probeer niet teveel troep te maken

Des te minder troep je hebt, des te minder je hoeft schoon te maken. Probeer dus zo weinig mogelijk troep te laten liggen. Voorbeeld: doe alle afwas gelijk in de vaatwasser en ga regelmatig met een doekje over het aanrecht, dan heb je in principe de keuken al gecoverd.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen