Zo maak je zelf je eigen epoxy meubels

Zo maak je zelf je eigen epoxy meubels
februari 23, 2022 Arnout
epoxy meubels

Een echte trend is momenteel meubels die deels uit epoxy bestaan. Niet zo vreemd, met epoxy kunnen hele toffe, unieke meubelstukken worden vervaardigd. Vooral tafelbladen met epoxy zijn onweerstaanbaar.

De combinatie van hout, al dan niet grillig van vorm, opgevuld met een doorzichtige of gekleurde epoxy is bijzonder kunstzinnig, uniek en modern te noemen.

Epoxy kopen? Ga naar een specialist

De basis voor een goed resultaat is natuurlijk een epoxy hars van goede kwaliteit met de juiste eigenschappen. Epoxy kun je namelijk in verschillende gietdiktes krijgen, afhankelijk van welk resultaat je voor ogen hebt. Alles voor het maken van jouw unieke meubelstuk is verkrijgbaar bij de epoxy specialist bij uitstek, epoxyshop.nl. Hier kun je ook pigmenten (12 kleuren) bestellen om jouw meubelstuk helemaal af te maken. Door kleuren onderling te mengen, heb je nog meer toepassingsmogelijkheden.

Vragen of advies nodig? Epoxyshop geeft graag antwoord op al je vragen.

Epoxy, wat is dat eigenlijk?

Epoxy is een kunsthars met heel veel toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld voor het maken van je eigen meubels. Epoxy bestaat uit twee onderdelen, de hars en de vloeibare verharder. Als deze twee componenten worden gemengd, treedt er een chemische reactie op. Na het uitharden ontstaat er een hard materiaal met hoogglans. Heel tof is het dat je epoxy met allerlei fantastische kleuren kunt mengen. Epoxy heeft een goede hechting en hecht daarom op bijna elke ondergrond zoals hout, beton, metaal, polyester en aluminium.

Een oppervlak dat met epoxyhars is behandeld, is bovendien oersterk. Epoxy wordt dan ook vaak als beschermend oppervlak of coating gebruikt voor metaal, glas, beton en hout. Voor vlekken hoef je niet bang te zijn. Epoxy is vochtbestendig en heeft weinig onderhoud nodig.

Maak je eigen epoxy meubels

Door de vele goede eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van epoxy, maak je heel eenvoudig je eigen epoxy meubels. Waarom een tafelblad met een lelijke barst erin niet opvullen met epoxyhars? Of maak een toffe boomstam bijzettafel. Door het toevoegen van pigmenten, bijvoorbeeld in druppelvorm, ontstaat er altijd iets unieks. Aan een laag epoxy kun je bijvoorbeeld ook zand, glitters of zelfs bierdopjes toevoegen. Laat je fantasie de vrije loop of doe op Pinterest leuke ideeën op.

Epoxy kan overigens ook prima met een polijst- of slijpmachine worden bewerkt maar je kunt er ook mee plamuren, lijmen en coaten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen