Steigerhouten tuinmeubelen schoonmaken

Steigerhouten tuinmeubelen schoonmaken
januari 29, 2020 Arnout
tuinmeubelen schoonmaken

De zomer komt er langzaam maar zeker weer aan. Dat betekent dat we weer verlangen naar de eerste zonnestralen en lekker buiten zitten in de tuin. Grote kans dat je niet zoveel aan je tuin hebt gedaan. 

Heb je prachtige steigerhouten tuinmeubelen in de tuin staan? Dan is de kans groot dat deze wel een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Dit is absoluut niet ingewikkeld, maar of jouw meubel is behandeld of niet is cruciaal. In dit artikel leggen wij je graag uit hoe je onbehandelde en behandelde tuinmeubelen schoonmaakt. 

Onbehandelde steigerhouten tuinmeubelen schoonmaken 

Is de steigerhouten tuinset of loungeset onbehandeld? Dan moet je de meubelen zeker elk jaar schoonmaken. Dit doe je simpelweg met een sopje. Voeg groene zeep toe aan het water en verwijder met een harde borstel alle vuiligheid. 

Doordat het meubel onbehandeld is, is de kans groot dat het meubel beschadigd door de weersomstandigheden. Het hout wordt minder glad en vergrijsd. Mocht dit het geval zijn, pak dan schuurpapier erbij. Schuur het meubel op en het ziet er weer uit als nieuw. 

Je doet er altijd verstandig aan om de meubelen te bedekken met een meubelhoes of in een schuur te plaatsen tijdens de winter. 

Behandelde steigerhouten tuinmeubelen schoonmaken 

Zijn jouw tuinmeubelen behandeld met bijvoorbeeld een nano coating? Dan is het meubel beter bestand tegen water en vuil. Hierdoor gaat het ook langer mee. Wanneer meubelen zijn behandeld, is de kans groot dat je een beetje sop en een zachte borstel al voldoende is. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, dan kun je altijd meubel schuren en daarna weer het meubel opnieuw behandelen. Zo blijft de kleur goed en het hout glad. Bovendien blijft de bescherming intact. 

Tips voor onderhoud 

Wil je zo min mogelijk onderhoud plegen na de winter? Dan doe je er goed aan je meubelen te beschermen met een coating. Probeer ook te voorkomen dat tuinmeubelen veel te verduren hebben. Plaats de meubels in een schuur of onder een overkapping en een stukje van de grond af. Mochten de meubelen nat zijn geworden, ventileer dan. En zorg er altijd voor dat meubel leeg zijn. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen