Tweedehands of refurbished laptop kopen: hier moet je op letten!

Tweedehands of refurbished laptop kopen: hier moet je op letten!
augustus 26, 2020 Arnout
Laptop

In steeds minder woningen wordt een traditionele computer gebruikt. Steeds vaker kiezen we voor het gemak van de laptop. Eenvoudig vanaf de bank of de eettafel nog een laatste hand aan het werk leggen, eventjes social media checken of onderweg nog eventjes wat mailtjes beantwoorden. De flexibiliteit van de laptop is ongekend. Daarom is deze ook zeker onmisbaar in jouw woning. Maar waar let je op als je een laptop aanschaft?

Een nieuwe laptop is een grote investering. Voor een goed model betaal je al gauw tussen de €500 en € 1.000. Soms zelfs nog veel meer. Natuurlijk begrijpen we ook dat je niet altijd zoveel spaargeld tot je beschikking hebt. Gelukkig zijn er in dat geval genoeg mogelijkheden om alsnog over een goede laptop te beschikken. Bijvoorbeeld door voor een laptop tweedehands bij www.remarkt.nl of een refurbished model te kiezen. Maar waar let je op? En wat is de beste keuze? In dit artikel zetten we alles wat je moet weten op een rijtje.

Tweedehands laptop

Er zijn verschillende redenen om toch voor een tweedehands model te kiezen. Dit is bijvoorbeeld de perfecte oplossing als je huidige computer niet meer goed werkt en je over onvoldoende spaargeld beschikt om een geheel nieuw apparaat aan te schaffen. Door de kosten te verlagen en voor een tweedehands model te kiezen, kun je direct over een nieuwe laptop beschikken. Zo bespaar je jezelf een heleboel stress. Zeker wanneer je deze ook gebruikt voor het werk.

Wanneer je voor een tweedehands laptop kiest is het wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Het aanbod van tweedehands laptops is tegenwoordig enorm groot. Er zijn ontzettend veel particuliere aanbieders die hun oude laptops proberen te verkopen. Bedenk echter wel dat betrouwbaarheid niet verzekerd is. Je moet de aanbieder geloven op zijn of haar woord. In sommige gevallen gaat dit goed, maar de kans bestaat ook dat je een miskoop begaat.

Daarom is het verstandiger om een tweedehands laptop bij een externe aanbieder aan te schaffen. Zo weet je zeker dat de informatie die zij geven betrouwbaar is en is de kans op een miskoop een stuk kleiner.

Waarom kiezen voor refurbished?

Refurbished wordt in het Nederlands ook wel gereviseerd genoemd. Hiermee worden tweedehands apparaten bedoeld die door een externe aanbieder worden opgeknapt en gecontroleerd. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Hoewel je aan de buitenkant natuurlijk gebruikerssporen zal zien, zal de laptop intern van prima kwaliteit zijn.

Een refurbished laptop is dan ook de meest veilige keuze. Zo weet je zeker dat de laptop geheel naar wens zal zijn. Bovendien ontvang je doorgaans ook nog eens garantie op je aankoop. Hierdoor kan je – indien deze toch niet naar behoren werkt – altijd terugkeren voor een nieuwe reparatie of een andere laptop. Wanneer je een laptop tweedehands koopt bij een particuliere aanbieder heb je doorgaans enkel garantie tot aan de deur. Iets wat – bij een verkeerde investering – best wel prijzig kan zijn.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen