Een elektrische auto een goed idee?

Een elektrische auto een goed idee?
september 12, 2019 Arnout
Elektrisch rijden

Een elektrische auto leasen een goed idee? Jazeker! Maar waarom? Lees in deze blog de voordelen van een elektrische auto.  

Elektrische auto maandelijks goedkoper 

Vaak wordt er gedacht dat een elektrische auto duur is. Als je kijkt naar de aanschaf van een auto is dat ook zeker het geval, maar maandelijks ben je goedkoper uit. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu om in een elektrische auto te rijden in plaats van een traditionele auto. De onderhoudskosten liggen dan ook lager bij een elektrische auto. Dit komt omdat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft in tegenstelling tot een traditionele diesel- of benzineauto. Zonder een verbrandingsmotor heb je dus minder slijtagedelen, hoef je geen olie te verversen en is er geen koppeling en uitlaat.  

Minder onderhoud met een elektrische auto 

Bij het onderhoud van een elektrische auto moet je denken aan het regelmatig controleren van slijtagedelen. Deze moeten eventueel vervangen worden. Daarnaast moet er af en toe een inspectieservice plaatsvinden en kan het voorkomen dat de remvloeistof en interieurfilter vervangen moeten worden wanneer dit nodig is.  

De kosten van de aanschaf van een elektrische auto zijn hoger omdat de productieaantallen nog laag zijn en de productietechnieken volop in ontwikkeling zijn. De kosten voor de aanschaf zullen steeds lager worden, omdat de vraag naar elektrische auto’s steeds meer groeit.  

Duurzamer 

Een elektrische auto stoot geen CO2 en stikstof uit, wat beter is voor het milieu. Deze stoffen helpen namelijk mee aan het opwarmen van de aarde. Daarnaast kunnen de onderdelen van een elektrische auto gerecycled of hergebruikt worden.  

Nissan Leaf 

Een voorbeeld van een elektrische auto is de Nissan Leaf. De innovatieve technologieën van dit model zorgen ervoor dat de bestuurder het een stuk gemakkelijker krijgt. Denk hierbij aan de Nissan intelligente rijbaanassistent en de Nissan Intelligent noodremsysteem met voetgangersdetectie. Dit model is voorzien van een Mennekes-aansluiting en een CHAdeMO-aansluiting. De Mennekes-aansluiting gebruik je wanneer je thuis gaat laden en de CHAdeMo-aansluiting kun je gebruiken als je gaat laden bij een snellaadstation. Het is ook mogelijk om te laden aan een stopcontact, dan duurt het ongeveer 19 uur voordat de auto volledig geladen is. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen