Mondkapje met filter kopen als alternatief voor het medische mondkapje

Mondkapje met filter kopen als alternatief voor het medische mondkapje
oktober 15, 2020 Arnout

Iedereen is zich onderhand bewust van de aangescherpte richtlijnen en dat betekent dat een mondkapje met filter kopen geen slecht idee is. Mondkapjes nemen een nog groter onderdeel in van ons dagelijkse leven want de richtlijnen verplichten ze nu niet alleen meer in het openbaar vervoer, het dragen ervan wordt nu ook in openbare ruimten dringend aangeraden. Een mondkapje met filter kopen is een uitstekende keuze als je geen medisch mondkapje wilt aanschaffen maar toch extra bescherming zoekt. Hier lees je over hoe dat werkt.

Een mondkapje met filter kopen

Mondkapjes met filter zijn gemakkelijk te krijgen bij de drogisterijen en online. Ze bestaan in verschillende varianten. Je kunt bijvoorbeeld stoffen mondkapjes kopen met daarbij losse filters. Die filters doe je in een speciaal compartiment in de mondkapjes en zijn te wassen en opnieuw te gebruiken. Er zijn ook stoffen mondkapjes met een geïntegreerd filter voor extra gemak. Als laatste zijn er ook wegwerp mondkapjes met filter. Deze kun je voor een bepaalde tijd dragen (lees de aanwijzingen op de verpakking goed door) en gooi je daarna weg. Ga je een mondkapje met een filter kopen, dan is er dus vrij veel keuze.

Extra bescherming

Niet-medische mondkapjes hebben als functie dat ze het virus tegenhouden als jij het hebt opgelopen. Het is een zakdoek die er constant voor zorgt dat jij het virus niet kunt verspreiden. Kom je in contact met het virus als je een niet-medisch mondkapje op hebt, dan ben je niet beschermd. De situatie is dus alleen echt veilig als iedereen een niet-medisch mondkapje op heeft, zoals in het openbaar vervoer het geval is. In openbare ruimten zijn mondkapjes nog niet verplicht en dat houdt dus in dat er mensen zullen zijn die deze daar niet dragen. Zij kunnen het virus dus wel de lucht in brengen en jouw niet-medische mondkapje beschermt je daar niet tegen. Een mondkapje met filter kopen is een uitstekende keuze voor dat soort situaties.

Geen medische mondkapjes

Zoals boven al even genoemd is het een bijzonder goed idee om een mondkapje met filter te kopen als alternatief voor het medische mondkapje. Medische kapjes moeten op voorraad blijven en dat betekent dat particulieren die mondkapjes bestellen, die niet moeten bestellen. Het personeel in ziekenhuizen en andere zorginstellingen kan niet zonder. Met een mondkapje met filter tast je de voorraad van hen niet aan en zorg je tegelijkertijd wel voor bescherming tegen het oplopen van het virus.

Zelf een mondkapje met filter maken

Waarom zou je een mondkapje met filter kopen als je deze ook zelf kunt maken? De filters zijn los te koop en de instructies voor het maken van een mondkapje vind je gemakkelijk online. Kies voor wasbare filters en je kunt je zelfgemaakte mondkapje wassen en hergebruiken. Met de naaimachine heb je deze binnen 5 minuten in elkaar gezet. Wat ook je keuze, met een mondkapje met filter heb je gemoedsrust. Ze zijn wel wat duurder dan standaard mondkapjes, maar daar krijg je dus ook erg veel voor terug.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen