Van welke materialen kan een plafond gemaakt worden?

Van welke materialen kan een plafond gemaakt worden?
juli 26, 2022 Arnout

Ben je net verhuisd of wil je jouw huis gaan verbouwen en moet het plafond ook vervangen worden? Afhankelijk van welke uitstraling je jouw plafond wil geven is er keuze uit verschillende materialen. De meest gangbare materialen zijn onder andere gipsplaten, kurk, hout en stuc. Voor welk materiaal ga jij?

Populair type plafond

Heb je een oude woning gekocht? Dan is de kans aanwezig dat er gekozen is voor een schrootjesplafond. Vooral in de jaren 70 en 80 was dit type plafond populair. Het bestaat uit lange latten, die meestal gemaakt zijn van berkenhout. Voor een landelijke of rustieke uitstraling werd dit plafond vaak gekozen. Een makkelijke en snelle manier om een plafond af te werken is door het gebruik van gipsplaten. Je kan het vaak zelf plaatsen en zowel op rechte als schuine plafonds is dit goed te doen. Er zijn drie standaard wittinten, maar het is gemakkelijk te verven in een kleur naar wens.

Natuurlijk en duurzaam materiaal

Plafonds van stucwerk zie je ook vaak terug. Er dient een vlakke en neutrale ondergrond aanwezig te zijn, waar de stuc op wordt uitgesmeerd tot er een gladde laag op zit. Het aanbrengen van een laag stuc wordt meestal door een stukadoor gedaan. Iets wat je tegenwoordig vaker ziet maar nog niet heel bekend is is een plafond van kurk. Het is een natuurlijk en duurzaam materiaal wat ook goed isolerend werkt tegen geluid.

Renovatie van een houten plafond

Tot slot kan je kiezen voor een houten plafond. Hiermee zijn er een groot aantal variaties mogelijk. Zo zijn er verschillende houtsoorten in diverse formaten, tinten en vormen te krijgen. Er bestaat ook PVC wat eruit ziet als hout. Dit heeft daarentegen wel het gemak wat PVC biedt. Daarnaast heeft het weinig onderhoud nodig. Heb jij gekozen voor een houten plafond en is er een reparatie of renovatie noodzakelijk? Doordat er houtrot is ontstaan of misschien zijn er waterkringen ontstaan na een lekkage. Bij waterschade is snelle reparatie belangrijk, om zo verdere schade te voorkomen. Je kan nu gemakkelijk jouw houten plafond renoveren met EAZYFIX.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen