Ventileren zonder ongenode gasten

Ventileren zonder ongenode gasten
december 23, 2022 Arnout

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Natuurlijk ervaren veel mensen dit als prettig en is het lekker om met een glas wijn in de tuin buiten te kunnen zitten na een dag hard werken. Hoe prettig dit ook is, de klimaatverandering blijft een ontwikkeling om ons zorgen over te maken. Het wordt in huis steeds warmer in de zomer en wanneer we ventileren door het openzetten van de deuren, halen we vaak een hele beestenboel binnen. Een airconditioning is voor velen geen optie, omdat dit verder bijdraagt aan de energie- en klimaat problematiek. Om toch te kunnen ventileren zonder ongenode gasten het huis binnen te laten, is een plissé hordeur een goed alternatief.

Een plissé hordeur is functioneel en staat mooi

Veel huizen zijn voorzien van een bijkeuken of een schuifpui die richting het terras of balkon opengedaan kan worden. Wanneer het lekker weer is staat deze deur vaak open. Het is pas ’s avonds wanneer het buiten donker wordt en het binnen nog licht is, dat er vooral veel muggen en vliegen binnenkomen. Met een plissé hordeur haal je een kwalitatieve hordeur in huis die vele voordelen biedt en bovendien niet alleen zeer functioneel is, maar ook nog eens mooi staat.

Verminder hooikoortsklachten

De meest moderne hordeuren zijn gemaakt van een aluminium frame met een vaak zwarte of donkere hor gemaakt van fiber. Het aluminium is zeer sterk, maar tegelijkertijd ook licht in gewicht, wat de deur gebruiksvriendelijk maakt. De horren van de afgelopen jaren zijn in kwaliteit stukken verbeterd. Tegenwoordig is de hor van een dusdanig fijne structuur, dat deze niet alleen vliegen en muggen buiten houdt, maar ook pollen tegenhoudt, zodat je binnen in huis een stuk minder last zal hebben van hooikoorts-achtige klachten.

Deuren op maat bestel je bij gespecialiseerde bedrijven

De vraag naar hordeuren is de laatste jaren behoorlijk toegenomen en als gevolg daarvan zijn er ook steeds meer bedrijven bijgekomen die deze plissé hordeuren aanbieden. Er zijn tegenwoordig ook bedrijven die zich specifiek richten op dit soort deuren en deze op maat maken. Dit maakt het mogelijk om deuren op afwijkende maten te laten maken, zodat je deze ook bijvoorbeeld op een schuifpui of zelfs op een raam kan laten plaatsen, zodat het hele huis altijd mug- en vliegvrij blijft in een aangename temperatuur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen