Vermijd deze 5 valkuilen bij het kopen van een huis

Vermijd deze 5 valkuilen bij het kopen van een huis
juni 10, 2020 Arnout

Bij het hele proces van een huis kopen komt erg veel kijken. Daarom kun je makkelijk fouten maken. Om dit te voorkomen, hebben we in dit artikel enkele veel voorkomende valkuilen bij het kopen van een huis beschreven!

Valkuil 1: Niet goed kijken tijdens bezichtiging

Een belangrijk onderdeel bij het kopen van een huis is de bezichtiging. Een valkuil is echter dat er niet goed opgelet wordt tijdens de bezichtiging. Vaak letten mensen alleen op de mooie aspecten van een huis, en laten ze zich afleiden door de verkooppraatjes van de verkoopmakelaar. Zorg dus dat je tijdens de bezichtiging extra alert bent.

Valkuil 2: Je eigen wensen en eisen loslaten

Vrijwel iedereen stelt bepaalde eisen en wensen aan zijn/haar toekomstige huis. Natuurlijk zul je altijd wat water bij de wijn moeten doen als je eisen/wensen te hoog gegrepen zijn voor je budget. Dit betekent echter niet dat je zomaar al je wensen en eisen moet laten varen. Je hebt ze immers niet voor niets gesteld! Wees dus kritisch, en zorg dat het huis in ieder geval voldoet aan de punten die je het aller belangrijkst vindt.

Valkuil 3: Niet goed onderhandelen

Een andere veel voorkomende valkuil bij het kopen van een huis is slecht onderhandelen. Vaak is de kopende partij zo enthousiast over het huis, dat ze akkoord gaan met een te hoog bedrag. Ze willen immers graag het huis, dat is het enige wat telt. Toch kun je met goed onderhandelen vaak veel geld besparen. Ben je zelf niet zo goed in onderhandelen, vraag dan een kennis of aankoopmakelaar om hulp.

Valkuil 4: Geen bouwkundige keuring uit laten voeren

Een bouwkundige keuring is in sommige gevallen verplicht, maar niet altijd. Ons is advies is om deze echter wel altijd uit te laten voeren, ook al is het niet verplicht. Het kost wat geld, maar je krijgt er een hoop waardevolle informatie voor terug. Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan!

Valkuil 5: Niet op de omgeving letten

Vaak wordt er bij het kopen van een huis enkel op het huis zelf gelet. Echter is de omgeving ook niet geheel onbelangrijk. Let dus ook op zaken als de buren, winkels, scholen en andere voorzieningen.

Je oude huis verkopen

Wanneer je een nieuw huis gaat kopen zul je je oude huis moeten verkopen. Je huis verkopen in Roosendaal met Van der Eijken Makelaardij is dan een goed idee!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen