Verstopping Toilet: wat te doen?

Verstopping Toilet: wat te doen?
september 6, 2019 Arnout
Toilet verstopt - wat te doen

Een verstopping oplossen? Dit hoef je niet zelf te doen!

Bleh, de prut stroomt over je toilet heen en alles stinkt naar riolering. Met veel pech is dat niet het enige wat niet meer werkt in je woning of bedrijf: misschien voert de gootsteen in de keuken ook geen water meer af of word je geconfronteerd met een doucheputje vol haren, zeepresten en lichaamsvuil. De vraag is nu: ga je die verstopping zelf verwijderen of laat je dit door iemand doen die het wél leuk vindt? Het antwoord is natuurlijk duidelijk…

 

Ja, ik wil een riooldeskundige erbij hebben!

Niet geheel onverstandig, want als je zelf aan slag gaat kun je namelijk schade aanrichten. Heb je bijvoorbeeld een ontstoppingsveer? Zonder ervaring kun je hiermee makkelijk door een leiding boren. Schakel je een rioolexpert in, dan gebruikt hij een frees of een hogedrukreiniger om verstoppingen uit je afvoeren te krijgen. Deze apparaten kunnen zo nauwkeurig worden afgesteld dat de frees of waterstraal de leidingen niet kan raken als het vuil wordt uitgeboord. Handig? Jazeker, want het vuil spoelt ook meteen weg door de leidingen.

 

Hoe lang duurt het voor mijn verstopping is verdwenen?

Dit hangt helemaal af van de oorzaak en de ernst van de verstopping. Heb je bijvoorbeeld een volle pan frituurvet in je gootsteen gekieperd, dan zal het – zelfs met professionele middelen! – een dag duren voor al het vet weer uit de afvoer is verdwenen. Valt er een voorwerp in je toilet of moet de expert een ophoping van maandverband verwijderen, dan duurt zo’n klus gemiddeld één á twee uur. Let wel: dit geldt alleen als er verder ook niets ernstigers aan de hand is, zoals een leidingbreuk.

 

Krijg ik ook waardevolle adviezen of blijft het bij een ingreep?

Uiteraard zal de rioolexpert je altijd kunnen adviseren over het onderhoud van je sanitair. Wat hij precies adviseert, verschilt natuurlijk per klant: niet alle verstoppingen zijn namelijk even hardnekkig en niet alle verstoppingen worden ook op dezelfde manier veroorzaakt. Hoe dan ook: je afvoeren goed spoelen met soda en heet water is belangrijk. Het helpt ook als je niets door de afvoeren duwt wat niet in een riolering thuishoort…

rioolservicebedrijf in Amsterdam een snel en betrouwbaar ontstoppingsbedrijf, ook inzetbaar voor spoedklussen

Mag ik dan NU contact opnemen met een rioolexpert?

Zo snel als je maar wilt of kunt! Voor het oplossen van verstoppingen is er namelijk een heel fijn rioolservicebedrijf in Amsterdam: een snel en betrouwbaar ontstoppingsbedrijf, ook inzetbaar voor spoedklussen. Je kunt meteen een afspraak maken door te bellen of te mailen. Wedden dat jij uitstekend geholpen wordt? Dat wordt weer zingen onder de douche of relaxed appen op de wc!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen