Wat is de levensduur van een matras

Wat is de levensduur van een matras
juli 26, 2022 Arnout

Hoe lang een matras meegaat hangt af van verschillende parameters. De belangrijkste factoren die een grote rol spelen zijn het matrastype, het gewicht van de persoon die de matras gebruikt, het onderhoud van een matras en het vochtgehalte. Een matras regelmatig vervangen is geen overbodige luxe en kan nooit kwaad. Een slechtere matras leidt tot slaaptekort wat dan weer rechtstreeks invloed heeft op de gezondheid en het alert reageren overdag. Het ligcomfort van een Una matras bijvoorbeeld helpt je de juiste keuze te maken.

De gemiddelde levensduur van matrassen verschillen wel degelijk

Er bestaat wel een behoorlijk verschil wanneer de levensduur van een matras ter sprake komt. Zo is de levensduur van polyester matrassen eerder beperkt. Ze mogen dan wel spotgoedkoop zijn, maar gaan ook relatief maar voor een korte periode mee. Koudschuim matrassen zijn niet de goedkoopste, maar gaan wel langer mee.

Alarmsignalen wanneer je een matras moet gaan vervangen

Wanneer moet je nu eigenlijk een matras vervangen? Dit hangt van persoon tot persoon af. Door de bank genomen kan je zeggen dat een matras aan een vernieuwing toe is als er een soort van kuilvorming is vast te stellen of als je ’s ochtends opstaat met een pijnlijke of stijve rug en dat de pijn overdag geleidelijk wegtrekt. Dan is het ogenblik aangebroken om een nieuwe matras aan te schaffen.

Verlies het gewicht van slapers niet uit het oog

Laten we maar een kat een kat noemen. Een persoon die 120 kg weegt zorgt uiteraard voor meer belasting dan iemand die slechts 55 kg op de weegschaal haalt. Ook al zijn de meeste matrassen over het algemeen op een zekere hoogte afgestemd op het gewichtsaantal. Als je van plan bent om een nieuwe matras te kopen zal je met dit aspect rekening moeten houden. Kiezen voor een zachte of harde matras is van het gewicht afhankelijk.

Het onderhoud van een matras bepaalt de levensduur

Op regelmatige basis een matras luchten zorgt dat een matras van Una fris en droog blijft. Wanneer je dit niet doet heeft het een rechtstreekse invloed op de levensduur. Ook vanuit een hygiënische invalshoek is luchten heel belangrijk. Een kleine tip. Om de zogenaamde kuilvorming tegen te gaan zal je 4 keer per jaar de matras moeten omkeren. Zo wordt de matras gelijkmatig belast.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen