Wat kun je maken van een omgezaagde boom?

Wat kun je maken van een omgezaagde boom?
juni 15, 2022 Arnout

Wanneer een boom in je de achtertuin hebt omgezaagd of dit hebt laten doen heb je ineens een grote berg hout tot je beschikking. Maar wat ga je hiermee doen? Je kunt het verkopen als kachelhout of zelf aan de slag gaan en er enkele leuke items mee maken. Je zou er een epoxy tafel op maat van kunnen maken!

Brandhout

Sinds de stijging van de gasprijzen en elektriciteit is er meer vraag naar brandhout dan ooit. Je betaalt hier ook meer voor maar volgens ons is het toch verstandig om nu alvast een hoop in te slaan. Nu het zomer is wordt er een hoop hout te koop aangeboden maar is er nog niet veel vraag. Wanneer het weer kouder begint te worden zal deze vraag stijgen en de prijs dus ook. Ben verstandig en koop in nu het hout nog niet super duur is.

Onderzetters

In combinatie met enkele prachtige kleine stukjes hout kun je met epoxy een prima onderzetter maken. Belangrijk is dat je het hout goed opschuurt voordat je dit dompelt in een bad van epoxy. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de epoxy niet goed hecht aan het hout. Je kunt ook een of meerdere kleurstoffen toevoegen aan je epoxy, je krijgt dan kleurrijke onderzetters!

Kunst

Mocht je écht heel goed overweg kunnen met hout dan kun jij nu iets heel gaafs gaan maken. Probeer eens een figuur uit een massief blok hout te snijden of zagen. Ga jij voor een hart, uil of beer? Je kunt ook een wedstrijd houden met je beste vrienden! Een jury zal bepalen wie het mooiste kunstwerk gemaakt krijgt.

Meubelen

Wanneer je handig bent met een kettingzaag kun je een prachtige bank, stoel of tafel uit de boomstam zagen. Deze kun je eventueel wel of niet bewerken met epoxy. Het is wel verstandig om te doen als je van plan bent om deze meubelen buiten te zetten. Onbewerkt hout in combinatie met regen, wind en veel zon kan snel gaan rotten. Meer informatie over het mooi houden van een houten tafel lees je in voorgaand artikel.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen