Welke tuinbestrating heb ik nodig? 5 tips! 

Welke tuinbestrating heb ik nodig? 5 tips! 
november 11, 2019 Arnout

Het is tijd om jouw tuin te bestraten. Het is lastig om hierbij te bepalen welke steen mooi en praktisch is in jouw tuin. Wil je een Japanse tuin? Of juist iets moderne tuin? Met deze 5 stappen kun jij de beste tuinbestrating kiezen. 

Gebruikers 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wie hier woont en wat zij nodig hebben. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Dan is het erg fijn om een deel van de tuin niet bestraat te hebben en hier bijvoorbeeld gras te plaatsen. Houd je ervan om regelmatig met vrienden te barbecueën? Dan kan het erg mooi zijn om een speciale hoek voor deze activiteit te hebben. Denk daarom goed na over wat jij en je huisgenoten met de tuin willen doen. 

 

Leefwijze 

Ga na hoe vaak je in de tuin aanwezig bent en wat je op dat moment doet. Ben jij niet echt een buitenmens? Steek dan niet te veel energie in een tuin. Ook met het oog op onderhoud. Houd jij ervan om af en toe een drankje in de tuin te drinken of doe jij dit liever op het terras? In het eerste geval zou je dan een terras hoek kunnen creëren. Houd hier dus rekening mee. 

 

Wat past het beste bij je huis 

Denk bij het ontwerp aan de mogelijkheden in de tuin en houd rekening met de hoeveelheid onderhoud die je wilt plegen. Heb je een kleine tuin dan kun je deze groter doen lijken door rechthoekige vlakken te maken. Houd betreft onderhoud rekening met de hoeveelheid voegen. Hoe meer dit er zijn, des te meer onkruid heb je. Ook is de ene tegel makkelijker schoon te maken dan de ander. Zoek dus van tevoren uit welke tuinbestrating geschikt is voor de hoeveelheid onderhoud die je wilt doen. 

 

Wat is je budget 

Nu je weet wat bij jou en je tuin past is het slim om een budget op te stellen. Zo kun je weer makkelijker filteren bij het zoeken naar tuinbestrating. 

 

Ga op zoek naar de steen die bij je past 

Nu je alle stappen doorlopen hebt kun je goed filteren tijdens de zoektocht naar jouw tuinbestrating. De enige variabele die je nu nog niet bekend is zijn de grootte en de kleur van de steen. Dit is erg persoonlijk, denk hier dus ook niet te technisch over na. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen