Dakschade of lekkage

Dakschade of lekkage
september 26, 2022 Arnout

Dakschade of lekkage is altijd erg balen. Vaak zie je na een hevige regenbui gele plekken in het plafond. Ook kan het zijn dat de schade alleen nog van de buitenkant zichtbaar is. In ieder geval is het van belang de schade of lekkage zo spoedig mogelijk te laten verhelpen. Vocht kan namelijk de isolatie maar ook de onderconstructie behoorlijk aantasten. In de geval ben je nog veel verder van huis. Heb je dakschade of lekkage en wil je dit laten verhelpen door een professionele dakdekker? Dakwerk is een dakdekker in Apeldoorn en omgeving en helpt je graag.

Dakschade

Dakschade wordt vaak veroorzaakt door een hevige storm. Dakpannen kunnen van het dak gewaaid zijn, dakbedekking kan zijn losgelaten of objecten van buiten af kunnen op het dak beland zijn en zo schade hebben aangebracht. Het is van belang dat je een gespecialiseerde dakdekker laat langskomen om de schade op te nemen. Zij kunnen goed advies geven over de eventuele vervolgstappen. In bepaalde gevallen veroorzaakt dakschade een lekkage waardoor vocht onder de dakbedekking terecht komt. In dit geval dient er zo spoedig mogelijk een dakreparatie te worden uitgevoerd om verdere schade te voorkomen.

Lekkage

Lekkage is helaas een veelvoorkomend probleem en vaak te herkennen aan gele kringen in het plafond. Dit kan worden veroorzaakt door een dakpan die niet goed sluit, maar lekkage komt vaker voor op platte daken. Zeker wanneer bijvoorbeeld de bitumen dakbedekking op platte daken verouderd is. Dan ontstaan er scheurtjes in de dakbedekking, meestal op de naden of langs doorvoeren of afvoeren. Deze scheurtjes zorgen ervoor dat er bij hevige regen water onder de dakbedekking komt en er zo gele plekken in het plafond komen.

Heb je dakschade of lekkage? Een reparatie aan je dak hoeft niet veel te kosten en te lang wachten kan betekenen dat het gehele dak vervangen moet worden. Neem daarom altijd contact op met een dakdekker om verdere schade te beperken.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen