Een parketvloer of laminaatvloer?

Een parketvloer of laminaatvloer?
augustus 25, 2020 Arnout
Vloer

Kiest u voor een parketvloer of voor een laminaatvloer in uw huis? Wij kunnen begrijpen dat dit een lastige keuze is. Om de keuze wat gemakkelijker te maken vertellen wij graag wat meer over de verschillen tussen een parketvloer en een laminaatvloer. Beide vloeren hebben namelijk aardig wat verschillen als we kijken naar bijvoorbeeld het materiaal, de prijs en het onderhoud. Benieuwd wat de verschillen zijn tussen een parketvloer en een laminaatvloer? Lees dan verder.

De prijs

Welke vloer is er duurder? Om meteen met de deur in huis te vallen is een parketvloer gemiddeld wat duurder dan een laminaatvloer, echter kunt u laminaatvloeren vinden in dezelfde prijsklasse van parketvloeren. Laminaatvloeren kennen een groot kwaliteitsverschil. Zo kunt u al laminaatvloeren vinden van rond de 5 euro, echter kunt u ook laminaatvloeren vinden van rond de 30 of 40 euro. U kunt dus zelf bepalen welke kwaliteit u wilt. Als we kijken naar parketvloeren dan zal de gemiddelde prijs rond de 35 euro liggen.

Het onderhoud

Doordat beide vloeren van hout zijn, is het belangrijk beide soort vloeren goed te onderhouden. Wanneer er vuil op een parketvloer ligt, is het aan te raden dit vuil z.s.m. te verwijderen om ervoor te zorgen dat het vuil niet in de vloer trekt. Ook is het aan te raden de vloer eens in de zoveel tijd te reinigen. Dit kan door middel van vegen, stofzuigen of dweilen. Let er echter wel op dat u niet te nat dweilt. Voor laminaat geldt vrijwel hetzelfde. Het is een houten vloer en dient dus eens in de zoveel tijd goed schoongemaakt te worden om de levensduur te behouden. Een laminaatvloer kunt u het best eens in de zoveel dagen stofzuigen en afnemen met een vochtige doek. Zorg ook hier dat de doek niet te vochtig is.

Het monteren

Wanneer we kijken naar het montageverschil dan kunnen we tot de conclusie komen dat een laminaatvloer makkelijker te monteren is. Dit kunt u namelijk zelf ook gemakkelijk doen. Een parketvloer daarentegen ligt iets moeilijker. Wij raden dan ook aan om een parketvloer te laten monteren, in plaats van dit zelf te doen.

Het materiaal

Zowel parketvloeren als laminaatvloeren zijn van hout gemaakt, echter zit er wel degelijk een verschil in het type hout. Bij parketvloeren wordt er vaak gebruik gemaakt van eikenhout. Laminaat daarentegen is opgebouwd uit meerde lagen. Zo is de bovenste laag van kunststof.

Een parketvloer of laminaatvloer?

Zoals u heeft kunnen lezen hebben beide vloeren zo hun eigen voor- en nadelen. Twijfelt u over welke vloer u wilt nemen? Neem dan contact op met Kwaliteitparket. Zij zijn al jaren experts op het gebied van zowel parketvloeren als laminaatvloeren. Zij kunnen u dan ook voorzien van het beste advies.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen