Kan je je woning verkopen en direct weer terughuren?

Kan je je woning verkopen en direct weer terughuren?
juni 17, 2020 Arnout

Het verkopen en weer terughuren van je huis is een handige constructie voor ouderen waar lang niet iedereen vanaf weet. Het is één van de beste manieren om de overwaarde uit de eigen woning te halen en op deze manier kan je bijvoorbeeld ook geld vrijmaken voor een grote schenking of om uw pensioen aan te vullen. Maar hoe gaat dit proces nou precies in zijn werking? In dit artikel leest je er wat meer over.

De overwaarde van je huis

Vaak zit er in een huis best veel overwaarde, dit kan een voordeel zijn voor ouderen. Veel mensen willen op hun oude dag namelijk lekker genieten van het leven, en hiervoor zijn er vaak een stuk meer financiële mogelijkheden dan mensen vaak denken. De overwaarde van je huis kan je heel goed gebruiken om het pensioen aan te vullen om wat vaker op vakantie te gaan of om andere leuke dingen te doen. Je kan de overwaarde ook gebruiken om belastingvrij een schenking te doen aan de kinderen of kleinkinderen.

De stappen van het verkopen en terughuren van je huis

Wanneer je gebruik wilt maken van deze constructie, wordt het wel altijd aangeraden om dit bij een professioneel en erkend bedrijf te laten doen. Laat je huis bijvoorbeeld verkopen en terughuren via Bagro Vastgoed. Dit gaat volgens de volgende stappen:

● Verkoop je woning: Dit is natuurlijk de eerste stap van deze constructie, samen met het bedrijf gaat er gekeken worden of de desbetreffende woning in aanmerking komt voor deze constructie. Wanneer dit het geval is zal het huis getaxeerd en technisch gekeurd worden, waarna je aan waardebepaling zal ontvangen.

● Het terughuren van de woning. Wanneer het huis eenmaal verkocht is en je het geld ontvangen hebt, zal je er gewoon blijven wonen als je hiervoor kiest. Er zal tussen het bedrijf en jezelf een huurovereenkomst worden gesloten voor onbepaalde tijd. De hoogte van de huur hangt onder andere af van de aankoopprijs en de uitbetaling waarvoor je kiest, des te hoger de aankoopprijs des te hoger de maandelijks huur.

● Het beëindigen van de huurperiode. Het huurcontract is bijna altijd voor onbepaalde tijd, dit wilt zeggen dat het altijd mogelijk is om deze op te zeggen. Wel moet je hierbij vaak rekening houden met een opzegtermijn van 3 maanden, bij eventueel overlijden is dit meestal 1 maand.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen