Tips voor het kopen van een badkamermeubel met waskom  

Tips voor het kopen van een badkamermeubel met waskom  
oktober 26, 2022 Arnout

Een badkamermeubel met waskom is een alternatief voor een badkamermeubel met wastafel. Met een waskom kies je voor een moderne uitstraling, het geeft je ook de totale vrijheid als het gaat om het bepalen van de look van het meubel. Je kan namelijk zelf bepalen wat voor soort waskom en toppaneel je plaatst op het meubel, zo heb je alles in eigen hand.

In deze blog gaan wij je helpen en tips geven om de aanschaf van een badkamermeubel met waskom makkelijker te maken.  

Afmetingen 

Eén van de belangrijkste onderdelen van een badkamermeubel is de afmeting van ieder onderdeel. Niet alleen de maat van de onderkast is belangrijk, maar je moet ook kijken naar waskom en toppaneel afmeting.  

Als we kijken naar het badkamermeubel zelf, dan is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de badkamer. Het hangt namelijk af van de beschikbare ruimte in de badkamer.

De eerste stap die je moet nemen is het opmeten van de muur waar je het meubel wilt plaatsen. Vervolgens kan je zelf bepalen hoeveel ruimte van de muur je wilt benutten voor het badkamermeubel. De standaard afmetingen van een badkamermeubel zijn: 60cm, 80cm, 100cm en 120cm, voor grotere badkamers zijn er ook zeer brede meubels van 140 cm.  Over het algemeen past een meubel van 60cm of 80cm in een gemiddelde badkamer in een rijtjeshuis.  

Ook qua diepte kan er nog een verschil in zitten. Dit bepaalt hoeveel opbergruimte jij hebt, wat voor sommigen doorslaggevend kan zijn. Ook zal dit natuurlijk bepalen hoe ver het meubel uitsteekt, wat voor minder loopruimte zorgt. Meer ruimte voor producten kan erg fijn zijn, maar kan er ook voor zorgen je niet goed kan bewegen in de badkamer. 

Waskommen uitkiezen  

Als je weet hoe breed jouw meubel mag zijn, dan kan je alvast kijken naar waskommen. De meeste winkels leveren het meubel met waskom als een set aan. Als dit het geval is, dan hoef je eigenlijk alleen naar de vorm en materiaal te kijken van jouw nieuwe waskommen. De afmeting is dan minder belangrijk.

Wil je graag controle houden, dan kan je ook zelf waskommen uitkiezen, los van de set. Zo kan je zelf bepalen hoe groot jij jouw waskommen wilt hebben. De diameter van een ronde waskom kunnen variëren van 20 cm tot 40 cm. Het is ook mogelijk om andere modellen uit te kiezen.  

Ook hebben de waskommen allemaal een andere diepte. Deze maat hangt natuurlijk ook af van de look van het product. Om vooraf een diepte te bepalen, is dus lastig. Wel is het handig om rekening te houden met de diepte van het product tijdens het installeren van het meubel. Een opbouw waskom kan uiteindelijk vrij hoog zijn, dus zorg ervoor dat je comfortabel jouw handen kan wassen! 

Afwerking 

Waarschijnlijk weet je vooraf al een beetje waar jouw voorkeur ligt en misschien weet je zelfs al welke kleur jouw meubel zal krijgen. Naast de kleur, zijn er nog meer onderdelen van het uiterlijk waar je rekening mee moet houden. Afwerking is net zo belangrijk als het materiaal, omdat dit voor een groot gedeelte de uitstraling bepaalt. 

In de markt heb je meestal 2 verschillende type afwerkingen, namelijk glans en mat. Wij adviseren om jouw stijl universeel te houden met andere producten. Kies je bijvoorbeeld voor chroom glanzende badkamer accessoires, dan is het mooier om een glanzende waskom te nemen.  

 

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen