Veel mogelijkheden met schanskorven

Veel mogelijkheden met schanskorven
juni 19, 2020 Arnout

Niet alleen langs de weg zie je steeds vaker grote stalen korven gevuld met grote brokken stenen. Ook als erfafscheiding zijn deze steenkorven steeds vaker te zien. Deze met stenen gevulde metalen korven worden ook wel schanskorven, steenkorven of gabions genoemd. Schanskorven zijn een goede oplossing als geluidswal langs de weg, maar er wordt ook steeds vaker gekozen voor een schanskorven schutting. Ze bieden dan ook veel mogelijkheden.

De voordelen van schanskorven

Schanskorven hebben een mooie robuuste uitstraling. Ze zijn modern en passen dan ook in elke tuin en elk landschap. Een schanskorf is een korf van gegalvaniseerde staalmatten opgevuld met breukstenen of glasbrokken. Ze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Dat maakt ze ook een ideale afscheiding van bijvoorbeeld je tuin. Met een lage variant zou je perfect een soort tuinborder kunnen creëren in je voortuin. Het voorkomt dat honden in je tuin snuffelen of zelfs poepen. Maar ook als hoge schutting is de schanskorf ideaal. Je bent volledig afgeschermd van de buren en kunt uitstekend van je privacy genieten. Een ander voordeel van de schanskorf is dat de montage erg eenvoudig is. De schanskorven worden op maat geleverd bij je thuis. Je hoeft enkel te zorgen voor een goede stevige ondergond en de montage gaat vanzelf.

Een schutting van schanskorven

Als je op zoek bent naar een robuuste moderne schutting, dan is de schanskorven variant zeker erg geschikt. De schutting is daarnaast onderhoudsarm. Na het monteren hoef je er niet meer naar om te kijken en dat is natuurlijk ideaal. Het is wel mogelijk dat er mosvorming ontstaat op plekken waar de zon niet kan komen, maar deze is eenvoudig af te spoelen met een hogedrukreiniger. Een ander voordeel van een schanskorven schutting, is de enorme privacy en beschutting die het je biedt. Er is geen vervelende inkijk van voorbijgangers of buren en heeft een geluiddempende werking. Wat betekent dat je niet meer elk woord van je buren hoeft mee te luisteren en ook jijzelf niet op elk woord hoeft te letten.

Bloembakken, brievenbussen en watervallen

Ook als decoratief doeleind wordt de schanskorf steeds vaker ingezet. Zo zijn er schanskorven bloembakken, brievenbussen en watervallen te koop. Deze zijn kant en klaar verkrijgbaar, wat betekent dat je ze enkel hoeft te plaatsen op de juiste plek. De schanskorven worden vaak gebruikt in moderne tuinen, vanwege zijn strakke lijnen en moderne robuuste uiterlijk. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen