Verhuizen? Deze dingen mag je écht niet vergeten

Verhuizen? Deze dingen mag je écht niet vergeten
oktober 26, 2022 Arnout

Als je gaat verhuizen moet je aan heel veel dingen denken. Het is dus niet zo gek als je iets belangrijks vergeet. In dit artikel zet ik wat belangrijke zaken op een rij die je echt niet mag vergeten als je gaat verhuizen zoals duct tape kopen en verhuisdekens kopen.

Duct tape

Duct tape is erg handig bij een verhuizing. Als je al je spullen in gaat pakken in verhuisdozen moeten deze dozen natuurlijk wel goed dicht kunnen. Duct tape is erg stevig en hiermee blijven de verhuisdozen goed dicht zitten en kunnen de spullen er niet uitvallen en beschadigen.

Verhuisdekens kopen

Verhuisdekens beschermen je spullen tijdens de transport van het ene huis naar het andere huis. Het zijn speciale dekens gemaakt van wol, katoen of polyester. Doordat de van deze speciale materialen gemaakt zijn kunnen ze de spullen extra goed beschermen. Je legt ze om de spullen heen of je legt ze tussen 2 spullen in. Zo kunnen ze nergens tegenaan stoten, omdat het zachte deken ertussen ligt.

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn handig om de wat kleinere spullen in te vervoeren. Je kunt alle spullen goed ordenen en zo kan het verhuizen vlotter verlopen. Je doet bijvoorbeeld al het servies in één doos en je schrijft op de doos wat er in zit. Als de doos bij het nieuwe huis is aangekomen kun je snel zien wat er in de doos zit zonder hem open te maken en kun je hem op de juiste plek neerzetten. Als de spullen die in de verhuisdoos zitten ook allemaal op dezelfde plek moeten komen te staan, gaat het al helemaal snel.

Administratieve zaken regelen

De administratieve zaken die bij een verhuizing komen kijken zijn ook niet onbelangrijk. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een adreswijziging. Als je verhuist moet je dit altijd doorgeven bij bepaalde instanties zoals de belastingdienst, bank, de verzekering en je werkgever. Ook kennissen en vrienden kun je een berichtje of een kaartje sturen dat je verhuist bent zodat ook zij hiervan op de hoogte zijn en je nieuwe adres ook weten. Denk ook aan zaken zoals het inschrijven bij je nieuwe gemeente of het doorgeven van de verhuizing aan je energieleverancier.

Parkeergelegenheid

Als je gaat overhuizen is het belangrijk dat er voldoende parkeergelegenheid is. Vooral als je een grote verhuiswagen laat komen moet hier wel voldoende plek voor zijn. Ander kunnen de spullen niet gemakkelijk naar het huis gebracht worden. Ook mensen die de kleinere spullen met een gewone auto naar het nieuwe huis brengen moeten de auto dichtbij het huis kunnen parkeren. Zo kan de verhuizing het snelst en gemakkelijkst verlopen. Houd hier dus ook rekening mee.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen