Verkoeling in de slaapkamer

Verkoeling in de slaapkamer
mei 1, 2019 Arnout
Verkoeling in de slaapkamer

Hoe houd je de slaapkamer koel? | 5 Handige tips

De slaapkamer is een plek waar je wil dat het lekker fris, schoon en koel is. Dit helpt namelijk bij een goede nachtrust. Zo word je weer lekker uitgerust wakker en sta je makkelijk op om de dag goed te beginnen. Vooral in de zomer kan het soms lastig zijn om de slaapkamer lekker fris te houden. De nachten zijn vaak warm en dit kan je nachtrust behoorlijk in de weg staan.

Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips om je slaapkamer ook ‘s zomers lekker fris en schoon te houden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een heel ventilatiesysteem, maar er zijn genoeg simpele tips om je slaapkamer lekker schoon en fris te houden. Wil le meer tips hoe je gehele huis fris kan houden? Neem dan eens een kijkje in een woonblog!

Opruimen en schoonmaken

Ten eerste is het belangrijk om een schone en opgeruimde slaapkamer te hebben. Als het stoffig en rommelig is, zul je nooit zo lekker kunnen slapen als in een frisse en opgeruimde kamer. Gooi dus alle rommel weg en maak je slaapkamer stofvrij. Als je dit hebt gedaan, is het begin gemaakt!

Raamhor tegen insecten

Voor een lekkere frisse slaapkamer is ook frisse lucht belangrijk. Zet daarom de ramen dagelijks open, maar wel op de juiste momenten. Als je je raam op de verkeerde momenten openzet, zal er namelijk alleen maar warme lucht naar binnen komen. Staat ‘s ochtends de zon op jouw raam? Dan kun je je raam in de ochtend beter even dichthouden. ‘s Avonds als het is afgekoeld, kun je je raam weer open zetten en er zal heerlijke koele lucht naar binnen komen. Hou je er niet van als er insecten je kamer binnendringen? Heel begrijpelijk! Daarom kun je ervoor kiezen om een raamhor voor je raam te plaatsen. Een raamhor heb je in verschillende soorten, zoals een inzethor, een voorzethor en een raamrolhor. Zo past er altijd een raamhor bij jouw raam en je wensen.

Bed regelmatig verschonen

Niet alleen de lucht in je slaapkamer moet schoon zijn, ook je bed moet lekker schoon zijn om fijn te kunnen slapen. Als het warmer is in de zomer, zul je ‘s nachts misschien wat meer zweten. En daardoor moet je beddengoed wat vaker in de was. Was je beddengoed dus vaker als het warm buiten is of als je ziek bent, zodat je ‘s nachts in een lekker schoon en fris bed kunt stappen.

Apparaten uit

Daarnaast is het belangrijk om al je apparaten uit te zetten als je gaat slapen. Heb jij een televisie, een computer en een laptop op je slaapkamer staan? Dit zijn allemaal apparaten die warmte kunnen afgeven. Zet de apparaten dus op tijd uit voordat je gaat slapen, zodat ze helemaal afgekoeld zijn.

Planten

Ten slotte kunnen planten helpen om de lucht te zuiveren. Ze kunnen een muffe lucht verwijderen en ervoor zorgen dat je altijd een schone lucht inademt. Zet dus een aantal planten met een luchtzuiverende werking in je slaapkamer. Zo zorg je ervoor dat het lekker fris ruikt!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen