Wanneer verkies je een antikraak woning boven een huurwoning?

Wanneer verkies je een antikraak woning boven een huurwoning?
oktober 4, 2021 Arnout

Ben jij ook al tijden op zoek naar bijvoorbeeld een huurhuis in Tilburg en lijk je jouw droomhuis maar niet te kunnen vinden? Ben jij op zoek naar flexibiliteit of kun jij niks vinden binnen jouw budget? Dan is antikraak gaan wonen misschien wel iets voor jou. Antikraak is een vorm van leegstandsbeheer. Verhuurders zijn altijd op zoek naar huurders die in hun pand willen wonen en zo vandalisme, verloedering en kraken tegen kunnen gaan. En voor jou als huurder is het een ideale optie omdat de maandprijzen enorm laag zijn. In dit artikel leggen wij je uit wat de voordelen van antikraak zijn en wanneer antikraak gaan wonen een slimmere keuze is dan een huis huren!

Wonen in een kantoorpand, fabriekshal of school

Tegen extreem lage kosten kun jij tijdelijk en veilig gaan wonen in een voormalige woning, kantoorpand, fabriekshal of school. Veel mensen veronderstellen dat antikraak gaan wonen illegaal is, echter is het juist hartstikke legaal, mits er natuurlijk een wooncontract wordt afgesloten. Het is voor verhuurders aantrekkelijker om hun pand voor lage prijs te verhuren dan het leeg te laten staan met kans op vandalisme, kraken en verloedering. Vandaar dat zij er vaak voor kiezen om hun pand tegen lage prijzen te verhuren. Door antikraak te gaan wonen kun je tevens op unieke plekken komen te wonen, zoals in een leegstaande villa, fabriekshallen of leegstaande schoolpanden. Daarnaast is het ook een ideale optie als je snel een nieuwe woning nodig hebt of tijdelijk onderdak zoekt. Omdat antikraak wonen enorm flexibel is, kun je er vaak snel intrekken en tevens heb je te maken met korte opzegtermijnen.

Waar vind je antikraak woningen?

Ben jij ook nieuwsgierig geraakt naar het huren van een antikraak pand of heb jij altijd al willen wonen in een oude fabriekshal? Dan vraag je je vast af waar je het aanbod voor dit soort panden kunt vinden. Op Huurflits staat een uitgebreid aanbod aan antikraak woningen door heel Nederland en kun je al huren vanaf 110€ per maand. Een huurhuis in Tilburg kan daar wat prijzen betreft niet tegenop. Tevens vind je hier meer informatie over antikraak wonen, veel gestelde vragen over deze manier van wonen en wat precies de voordelen ervan zijn. Het aanbod wordt regelmatig geüpdatet, dus houd de site vooral in de gaten. Een huurhuis in Tilburg of een andere stad met woningtekort aan goedkope huizen vinden wordt zo een stuk eenvoudiger en goedkoper. En door het uitgebreide aanbod aan antikraak woningen zit er altijd iets bij dat voldoet aan jouw eisen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen