Wat zijn inbetween gordijnen?

Wat zijn inbetween gordijnen?
augustus 7, 2020 Arnout
Teak meubels

Van gordijnen is bekend dat ze verkrijgbaar zijn in tal van verschillende uitvoeringen. Dit zorgt ervoor dat het lang niet altijd zo is dat gordijnen een honderd procent privacy weten te garanderen. Ook het verduisteren van een kamer is niet altijd met eender welk type gordijn mogelijk. Neem nu bijvoorbeeld de zogenaamde inbetween gordijnen. Het betreft hier gordijnen die op vlak van stofdikte de gulden middenweg vormen tussen enerzijds gewone gordijnen en anderzijds vitrages. Voor deze gordijnen geldt dat ze wel transparant zijn, maar zich tegelijkertijd ook kenmerken door een dikkere weving. Deze zorgt er gecombineerd met een dikkere draad voor dat de stof aanzienlijk voller is. Inbetween gordijnen zijn dan ook gordijnen waar jij perfect door naar buiten kan kijken, maar het omgekeerde is niet mogelijk.

Wat is het nut van inbetween gordijnen?

Wanneer je er in jouw woning voor kiest om uitsluitend gebruik te maken van echte, volwaardige gordijnen met een dikke stof zal je kunnen vaststellen dat het lastig wordt om van binnen naar buiten te kunnen kijken. Bovendien is het zo dat deze gordijnen er dan wellicht voor zullen zorgen dat het behoorlijk donker wordt in de ruimte. Het spreekt voor zich dat dit niet altijd even wenselijk is. Door gebruik te maken van inbetweens zorg je ervoor dat de kamer kan worden afgeschermd van de felle zon terwijl je toch nog uitstekend naar buiten kan kijken. Regent het? Dan laten de inbetweens toch nog voldoende licht door om ervoor te zorgen dat je geen gebruik moet gaan maken van kunstmatige verlichting.

Ga de strijd aan met vervelende inkijk

Het spreekt voor zich dat mensen graag willen kunnen rekenen op een bepaalde hoeveelheid aan privacy. Dit realiseren is echter lang niet altijd even eenvoudig. Gebruikmaken van inbetween gordijnen kan hier gelukkig wel bij helpen. Door gebruik te maken van dergelijke gordijnen zorg je er namelijk voor dat je de inkijk in je huis danig kan verminderen terwijl je tegelijkertijd toch nog altijd contact houdt met de buitenwereld. We zouden dus met recht en rede kunnen stellen dat je met inbetween gordijnen twee vliegen slaat in één klap.

Uitstekend te combineren met andere raamdecoratie

Inbetween gordijnen zijn altijd uitstekend te combineren met andere vormen van raambekleding. Bijzonder veel mensen houden ervan wanneer er in hun woning een bepaalde vorm van uniformiteit wordt gecreëerd. Dat geldt zeker ook voor wat de raambekleding betreft. Inbetween gordijnen zijn wat dit betreft op tal van verschillende manieren te gebruiken. Je kan ze bijvoorbeeld voor de sfeer over een rolgordijn of jaloezie hangen, maar daarnaast kan je ze eveneens gebruiken in combinatie met een gordijn. Hoe je jouw inbetween gordijnen precies gaat gebruiken is uiteraard helemaal aan jou.

Let op de verschillende gradaties!

Op het moment dat je van plan bent om over te gaan tot het kopen van bepaalde inbetween gordijnen moet je er altijd rekening mee houden dat er sprake is van bepaalde zogenaamde gradaties. Het is dus zeker niet zo dat alle inbetweens altijd honderd procent dezelfde zijn, integendeel. Grondig de verschillende gradaties vergelijken zal er in de praktijk altijd voor zorgen dat je met zekerheid zal kiezen voor het meest interessante exemplaar.

Meer informatie over inbetween gordijnen? Ga naar www.echtgordijn.nl!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen